Siirry sisältöön

Mentorointi

Mentoroinnin tarkoituksena on sosiaalityöntekijöiden kokemusten ja osaamisen siirtäminen sekä välittäminen kokeneilta sosiaalityöntekijöiltä uusille työntekijöille. Sen tavoitteena on tukea työnhallintaa, jakaa työyhteisön hiljaista tietoa, vahvistaa ammatillista osaamista sekä tukea asiakastyötä, ammatti-identiteettiä ja itsensä johtamista sosiaalityöntekijänä.

Sosiaalityöntekijöiden mentorointimalli Varsinais-Suomessa -oppaassa esitellään yhdessä käytännön sosiaalityöntekijöiden kanssa kehitetty malli Varsinais-Suomen alueella tapahtuvaan sosiaalityöntekijöiden mentorointiin. Voit ladata oppaan alta suomeksi ja ruotsiksi.

Sosiaalityöntekijöiden mentorointimalli Varsinais-Suomessa (pdf)

Mentorskapsmodell för socialarbetare i Egentliga Finland (pdf)

Mentorointi_kuvituskuva

Mentorivalmennus verkossa

Varsinais-Suomen Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa on kehitetty verkossa suoritettava sosiaalityöntekijän mentorivalmennus. Koulutus on suunniteltu erityisesti lastensuojelun, aikuissosiaalityön ja vammaispalvelun sosiaalityöntekijöille. Koulutus on maksuton.

Mentorivalmennuksen tavoitteena on avata mentoroinnin merkitystä sosiaalityössä, antaa valmiudet toimia mentorina sosiaalityöntekijälle sekä tarjota välineitä mentorointiin. Valmennus koostuu neljästä osiosta:

  • Johdatus mentorointiin
  • Mentoroinnin teemoja
  • Mentorointiprosessin rakenne ja kesto
  • Systeeminen ajattelu mentoroinnissa

Valmennus on viiden viikon mittainen kokonaisuus, joka suoritetaan itsenäisesti opiskellen digitaalisessa oppimisympäristössä. Koulutuksen suorittamiseen tulisi varata aikaa noin 1–2 tuntia viikossa.

Mentorivalmennusta pilotoitiin alkuvuodesta 2023

 

logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös