Siirry sisältöön

Sosiaalihuollon kirjaamisen peruskurssi on julkaistu!

Kauan odotettu Sosiaalihuollon kirjaamisen peruskurssi on nyt avoimesti suoritettavissa eOppivassa. Kurssi antaa perusymmärryksen sosiaalihuollon kirjaamisesta – mitä kaikkea kirjaamiseen liittyy ja mitkä asiat sitä ohjaavat.

 

Sosiaalihuollon kirjaamisen peruskurssi koostuu neljästä sisältömoduulista, minkä lisäksi se tarjoaa aiheeseen liittyvää lähde- ja lisälukemistoa. Pääset kurssilla myös testaamaan oppimaasi. Kurssin aikana saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

  • Ketkä sosiaalihuollossa kirjaavat ja miksi?
  • Mistä hyvä sosiaalihuollon kirjaaminen koostuu?
  • Mihin ja miten sosiaalihuollon tietoja kirjataan?
  • Miten sosiaalihuollon kirjauksia hyödynnetään?

 

Sosiaalihuollon kirjaamisen peruskurssin tavoitteena on edistää sosiaalihuollon kirjaamisen perusosaamista kansallisesti. Kurssi pohjautuu keskeisten kansallisten toimijoiden kirjaamisen tueksi tarjoamaan materiaaliin sekä sosiaalihuollon kirjaamista ohjaavaan lainsäädäntöön. Kurssi on suunnattu kaikille sosiaalihuollossa työskenteleville ammattilaisille ja alaa opiskeleville. Organisaatiot voivat myös esimerkiksi hyödyntää kurssia perehdytysmateriaalina.

 

Nyt julkaistu peruskurssi on osa Kansa-koulu 6 -hankkeen työpaketteja, ja se toimii pilottina. Hankkeen aikana arvioidaan kurssin mahdollisuutta jatkua osana kansallista tukea. Onkin siis erittäin tärkeää, että jätät palautetta kurssin loppupuolella – näin autat hanketta arvioimaan pilotin onnistumista!

 

Klikkaa tästä peruskurssille!

 

Kansa-koulu 6 -hanke julkaisee peruskurssin ruotsinkielisen version syksyllä 2024.

 

Sosiaalihuollon kirjaamisen peruskurssi on syntynyt Kansa-koulu-hankkeiden vuosien kehittämistyön tuloksena. Kiitos siis kaikille hanketyöntekijöille, jotka ovat olleet mukana prosessissa vuosien aikana!

 

Kansa-koulu 6 -hanke on sosiaalialan osaamiskeskusten hanke, jonka toimintakausi on 1.5.–31.12.2024. Hankkeen hallinnoijana toimii Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus. Muina osatoteuttajina ovat Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus ISOUudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Socca sekä Sosiaalialan osaamiskeskus Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Satakunnassa Pikassos.

 

Kansa-koulu 6 -hankkeen logo.     Sosiaalialan osaamiskeskukset -logo.

 

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt hankkeelle avustusta. Avustus on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, jonka rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (NextGenerationEU).

 

Euroopan unionin rahoittama. Next Generation EU.

 

<< Palaa Kirjaamiskertomuksia-blogiin

Vieritä ylös