Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

Haku auki: Digitalisaatio sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa 3 op

1.1.

Etusivu » Tapahtumat » Haku auki: Digitalisaatio sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa 3 op

Haku päättyy 1.4.

Digitalisaatio ja tekoäly ovat yhteiskuntamme muutosvoimia, jotka muuttavat merkittävästi myös sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita.

Digitalisaatio sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa -kurssilla pääset perehtymään sote-kentän tietojärjestelmiin ja niiden yhteistyöhön, laajasti digitalisaatioon sekä tieto-tekniikan vaikutuksiin sote-palveluissa. Kurssi on osa Turun yliopiston Sosiaali- ja terveydenhuollon koulutus- ja tutkimuskeskus Sote-akatemian Uudistuvan sosiaali- ja terveydenhuollon perusteet -opintokokonaisuutta (25 op). Opintokokonaisuus on suunnattu tutkinto-opiskelijoille ja avoimen yliopisto-opetuksen kautta kaikille kiinnostuneille pohjakoulutuksesta riippumatta.

Kurssin sisältö:

  • Digitalisaatio ja tietotekniikan käyttö sekä niiden vaikutukset
  • Tietojärjestelmät sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden näkökulmasta
  • Digitalisaatio ja terveydenhuollon ICT-standardointi sekä terveystietojärjestelmien yhteentoimivuus
  • Digitalisaation luomat mahdollisuudet, sen aiheuttamat palvelutarpeet organisaatioissa ja siihen liittyvät eettiset kysymykset
  • Tieto- ja kyberturvallisuus digitaalisissa sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluissa; uhkien tunnistaminen, niiltä suojautuminen ja virhetilanteista toipuminen; yksityisyyden ja tietosuojan asettamat vaatimukset ja haasteet tieto- ja kyberturvallisuudelle
  • Tekoälyn perusperiaatteet ja sovellusmahdollisuudet

Kurssilla nousevat käsittelyyn monet mahdollisuudet, joita digitalisaatio sote-palveluissa tarjoaa – samoin kuin uhat ja niiltä suojautuminen, tieto- ja kyberturvallisuus sekä yksityisyyden ja tietosuojan asettamat vaatimukset sote-palveluille. Kurssin jälkeen ymmärrät myös tekoälyyn pohjautuvien ratkaisujen mahdollisuudet ja haasteet osana sote-palvelujärjestelmää. Lopullinen kurssisisältö täsmentyy ennen kurssin alkua.

Luennot Turun yliopistossa ja verkossa 8.4. – 20.5.2020

Luennot (20 t) välitetään myös verkon kautta. Tämän lisäksi työskennellään Moodle-oppimisalustalla, jossa on lisämateriaaleja kurssin suoritusta varten.  Opettajina toimivat tulevaisuuden teknologioiden asiantuntijat Juha Heimonen, Antti Hakkala, Antti Airola, Peter Larsson ja Elise Syrjälä.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja

Ilmoittautuminen kurssille alkaa Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelussa 27.11.2019, opintomaksu 45 €. Kiintiö 26 opiskelijaa, valinta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tarkemmat tiedot ovat opintojen esittelysivulla ja kurssin opetusohjelmassa:

Sote-akatemia: Uudistuvan sosiaali- ja terveydenhuollon perusteet -opintokokonaisuus avoimessa yliopistossa

Tiedustelut: koordinaattori Heta Tossavainen, puh. 050 325 0861, heta.s.tossavainen@utu.fi

Tutustu Sote-akatemiaan!

logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

Tilaa uutiskirje

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Vieritä ylös