Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

Taloussosiaalityö lapsiperheissä: Hankeinfo 23.8.

23.8. | 13:00 - 15:00

Etusivu » Tapahtumat » Taloussosiaalityö lapsiperheissä: Hankeinfo 23.8.

Aika: 23.8. klo 13–15
Paikka: Teams-kokous
Liity tästä tapahtumaan: https://bit.ly/taloussosiaalityo_230822
Järjestäjä: Vasso – Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus ja Taloussosiaalityö lapsiperheissä -hanke

 

Taloussosiaalityö lapsiperheissä esittelytilaisuus 

Taloussosiaalityö lapsiperheissä -hanke on interventiotutkimus, jossa tutkitaan taloussosiaalityön keinoja lapsiperheiden talousvaikeuksien helpottamiseksi (ks. https://sites.utu.fi/talsos/ ). Interventiotyöskentelyn tarkoituksena on lisätä lapsiperheiden talousosaamista ja vähentää mahdollista taloudellista ahdistuneisuutta. Tutkimuksessa tarkastellaan, miten taloussosiaalityön interventio vaikuttaa lapsiperheiden vanhempien talousosaamiseen ja taloudelliseen ahdistuneisuuteen sekä miten interventio on mahdollista toteuttaa sosiaalityön toimintaympäristössä. 

Interventiotutkimus toteutetaan yhdessä kuntien sosiaalitoimen kanssa vuosien 2022 ja 2023 aikana. Työskentely sisältää asiakasperheille tarjottavan toimintamallin, joka koostuu viidestä tapaamisesta. Sosiaalityöntekijät ja -ohjaajat saavat ilmaisen taloussosiaalityön koulutuksen, joka järjestetään syksyllä 2022 (etäyhteyksin). Koulutuksessa tutustutaan kattavasti interventiomalliin, siinä käytettäviin työvälineisiin sekä työskentelyorientaatioihin (motivoivan haastattelun tekniikat ja taloussosiaalityön viitekehys). Työntekijät saavat käyttöönsä konkreettisia välineitä, joilla taloudenhallinnan haasteita voi asiakastyössä käsitellä. Työskentelyn avuksi on tarjolla manuaali ja työkirja. Työntekijät pääsevät pilotoimaan uutta taloussosiaalityön interventiota Suomessa ensimmäisten joukossa. 

Kyseessä on Turun ja Helsingin yliopistojen yhteinen hanke, jota rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö. Yhteistyökumppaneinamme ovat Suomen Pankki, Itla, Vasso, SONet Botnia, Takuusäätiö ja Marttaliitto.  

Etsimme yhteistyökumppaneita intervention toteuttamiseen ja järjestämme tätä varten esittelytilaisuuden hankkeesta yhdessä Vasson kanssa!

Tervetuloa kuulemaan tutkimuksesta lisää! 

 

Jäikö kysyttävää? Lisätietoja: info@vasso.fi

logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös