Siirry sisältöön

Kirjaamisosaamiselle on kysyntää – yli 500 yksityisen sosiaalihuollon työntekijää haki mukaan kirjaamisasiantuntijavalmennukseen

Kansa-koulu 5 -hanke järjestää sosiaalihuollon kirjaamisasiantuntijavalmennusta syksyn 2023 ja kevään 2024 aikana. Maksuton valmennus antaa osallistujille valmiudet toimia oman työyhteisönsä tukena kirjaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Haku valmennukseen oli avoinna yksityisille sosiaalihuollon organisaatioille toukokuun ajan, ja hakemuksia saatiin yhteensä 552 kappaletta. Runsas hakijamäärä ei tullut yllätyksenä, sillä jo vuonna 2022 järjestettyihin valmennuksiin haki mukaan 540 yksityisissä sosiaalihuollon organisaatioissa työskentelevää ammattilaista.

Tasaisen korkeat hakijamäärät osoittavat, että sosiaalihuollon kirjaamisosaamiselle on nyt selvää kysyntää yksityisessä sosiaalihuollossa. Kysyntää saattavat osaltaan selittää käynnissä olevat sosiaalihuollon kirjaamiseen ja tiedonhallintaan liittyvät kansalliset muutokset.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä (asiakastietolaki) velvoittaa myös yksityiset sosiaalihuollon palvelunantajat liittymään Kanta-palvelujen Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston käyttäjiksi. Takaraja liittymiselle on 1.9.2024, jos palvelunantaja tuottaa sosiaalipalveluja hyvinvointialueelle ostopalveluna tai palvelusetelillä.

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston käyttöönotto tuo mukanaan uusia vaatimuksia käytössä oleviin asiakastietojärjestelmiin, kirjaamisen ja toimintatapoihin. Kansalliset toimijat Kela, THL ja Kansa-koulu 5 -hanke tarjoavat organisaatioille tukea ja koulutusta muutosten läpivientiin.

Lisätietoa:

Tietoa Kansa-koulu 5 -hankkeen järjestämistä kirjaamisasiantuntijavalmennuksista (vasso.fi)

Lue lisää asiakastietolain tuomista muutoksista yksityiseen sosiaalihuoltoon (valvira.fi)

 

<< Palaa Kirjaamiskertomuksia -blogiin

Vieritä ylös