Siirry sisältöön

Me valmennamme sosiaalihuollon kirjaamisasiantuntijoita

Kansa-koulu-hankkeet ovat valmentaneet työyhteisöihin tuhansia sosiaalihuollon kirjaamisasiantuntijoita jo vuodesta 2015 lähtien.

Valmennuksemme antaa kirjaamisasiantuntijoille laajat perustiedot hyvän kirjaamisen periaatteista ja sosiaalihuollon tiedonhallinnasta. Tarjoamme asiantuntijoille myös välineitä ja neuvoja oman työyhteisön kirjaamisosaamisen kehittämiseen.

Valmennuksessa ei perehdytä yksittäisten asiakastietojärjestelmien käyttöön, vaan kirjaamisen sisältöön ja merkitykseen. Opit ovat siis sovellettavissa erilaisten organisaatioiden tarpeisiin.

Valmennuksessa käsitellään muun muassa kirjaamisen kieltä, eettisiä näkökulmia, osallisuutta, rakenteista kirjaamista, monialaiseen kirjaamiseen liittyviä kysymyksiä sekä henkilötietojen käsittelyn yleisperiaatteita. Saat myös hyvän yleiskäsityksen sosiaalihuollon kirjaamiseen liittyvistä kansallisista muutoksista, jotka ovat edessä lähivuosina.

Maksutonta valmennusta verkossa – omien aikataulujesi ehdoilla

Maksuton kirjaamisasiantuntijavalmennuksemme suoritetaan itsenäisenä opiskeluna digitaalisessa oppimisympäristössä. Valmentajamme tukevat sinua oppimisympäristössä valmennuksen ajan. Koko valmennuksen suorittaminen vie yhteensä noin 20–25 tuntia.

Valmennus ei sisällä kellonaikoihin sidottuja luentoja, joten voit opiskella silloin kuin sinulle parhaiten sopii. Valmennus koostuu kahdesta kahden viikon mittaisesta osiosta. Kirjaamisasiantuntijaksi valmistuminen edellyttää molempien osioiden hyväksyttyä suorittamista.

 

 

Haku on nyt auki yksityisille organisaatioille!

Seuraavat valmennukset järjestetään syksyn 2023 ja kevään 2024 aikana. Suuren kysynnän vuoksi valmennusten osallistujat valitaan hakumenettelyn kautta.

 

Yksityisen sektorin työntekijät:

Yksityisen sektorin työntekijöiden haku päättyi 31.5.2023 klo 16.
Ilmoitamme hakijavalinnan tuloksista hakijoille sähköpostitse 19.6. mennessä.

Julkisen sektorin työntekijät:

Julkisen sektorin organisaatioille kiintiöidyt valmennuspaikat jaetaan hyvinvointialueiden sisäisen valintamenettelyn kautta. Ohjeistamme hyvinvointialueita valintamenettelystä kesäkuun 2023 aikana.

Keskustele osallistumisesta esihenkilösi kanssa

Kirjaamisasiantuntijaksi valmistuminen edellyttää, että suoritat hyväksytysti kaikki valmennuksen teemaviikot tehtävineen. Tästä syystä edellytämme, että sovit osallistumisesta ja valmennukseen liittyvästä ajankäytöstä esihenkilösi kanssa ennen kuin haet mukaan.

Toivomme, että keskustelette myös mahdollisesta roolistasi työyhteisönne tulevana kirjaamisasiantuntijana. Minkälaisia tehtäviä rooliin liittyy ja miten paljon työhön varataan aikaa? Valmennuksen hakulomakkeelle täytetään esihenkilön yhteystiedot sekä lyhyt kuvaus esihenkilön kanssa sovituista järjestelyistä.

Kirjaamisfoorumia ylläpitää:

 

Kansa-koulu 5

Euroopan unionin rahoittama / NextGenerationEU

Vieritä ylös