Siirry sisältöön

Kirjaamisfoorumi lyhyesti

Ajankohtaista


11/2022
Sosiaalihuollon kirjaamisen kehittämisen tila 2022 -raportti on julkaistu!

11/2022 Marraskuun uutiskirje on nyt luettavissa!

10/2022 Lokakuun uutiskirje on julkaistu!

09/2022 Kirjaamisasiantuntijoiden Verkostofoorumi on auki! Lue lisää!

09/2022 Syyskuun uutiskirje on julkaistu!

09/2022 Materiaalipankin valmennusmateriaali on päivitetty

Pysy ajan tasalla – Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tietoa valmennuksestamme sekä sosiaalihuollon kirjaamiseen liittyvistä ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

Kirjaaminen muuttuu –
onko työyhteisönne valmis?

Vuoden 2021 marraskuussa voimaan tullut asiakastietolaki velvoittaa julkisia ja julkisen sosiaalihuollon lukuun toimivia yksityisiä sote-organisaatioita liittymään Sosiaalihuollon asiakastiedon arkistoon 1.9.2024 mennessä.

Tämän myötä sosiaalihuollon kirjaamiskäytännöt tulevat muuttumaan lähivuosina merkittävästi, mikä edellyttää sosiaalihuollon organisaatioilta panostuksia kirjaamistapojen kehittämiseen. Kun työyhteisöstänne löytyy valmennettu sosiaalihuollon kirjaamisasiantuntija, saatte tukea arjen kirjaamisongelmiin ja pysytte mukana kirjaamiseen liittyvissä valtakunnallisissa kehityskuluissa.

Jopa 95% Suomen kunnista sekä sadat yksityiset palveluntuottajat ovat jo hankkineet riveihinsä yhden tai useamman kirjaamisasiantuntijan. Ilmoittautuminen syksyn 2022 valmennuksiin on päättynyt.

Jäikö jokin mietityttämään?

Jos sinulla on kysymyksiä valmennuksesta, hakuprosessista tai vaikka kirjaamisasiantuntijana toimimisesta, ota meihin yhteyttä sähköpostilla: info@kirjaamisfoorumi.fi. Oman alueesi aluekoordinaattorin yhteystiedot löydät Kansa-koulu 4.0 -hankkeen esittelysivulta.

Mutta...

Sosiaalipalveluissa syntyy sosiaalihuollon asiakastietoa, joka pitää kirjata asiakasasiakirjalain mukaisesti. Kirjaamisen tyyliin ja sisältöihin kohdistuu vaatimuksia, joiden tulee täyttyä, vaikka kirjaukset tehtäisiin terveydenhuollon asiakastietojärjestelmään. Kirjaamisosaamisessa on hyvä valmistautua myös tulevaan: tiedot tullaan ennen pitkää kirjaamaan määrämuotoiseen asiakasasiakirjaan.

Hienoa! Muistathan, että suuremissa organisaatioissa voi olla tarvetta useammallekin kirjaamisasiantuntijalle. Esimerkiksi jokaisessa kunnassa olisi hyvä olla vähintään kaksi kirjaamisasioihin perehtynyttä kirjaamisasiantuntijaa.

Lisäksi on tärkeää varmistaa, että asiantuntijat saavat riittävästi aikaa ja resursseja kirjaamiskäytäntöjen juurruttamiseen omassa organisaatiossaan.

Ei hätää! Kirjaamisvalmennuksen oppeja voi soveltaa omassa työssä tietojärjestelmästä riippumatta. Valmennuksemme ei ole tietojärjestelmäkoulutus, vaan keskittyy kirjaamisen sisältöön ja merkitykseen.

Kirjaamisfoorumia ylläpitää:

Kansa-koulu 4.0 – Sosiaalialan kirjaamisosaamisen vahvistaminen verkossa ja verkostoissa Euroopan unionin rahoittama - NextGenerationEU

Vieritä ylös