Siirry sisältöön

ARKEEN VOIMAA

Arkeen Voimaa -toimintamallin (ArVo) toimintaperiaatteet ovat luottamus omasta selviytymisestä, ratkaisukeskeisten itsehoidon työkalujen harjoitteleminen käytännössä ja vertaisuus. 

Saran Markkinointiukkelit

ArVo-toiminta on maailmanlaajuista toimintaa. Suomessa ryhmiin voi osallistua useissa kunnissa ja yhteistoiminta-alueilla. Ryhmät kokoontuvat saavutettavissa tiloissa.

mies

KENELLE?

Heille, jotka haluavat lisätä omaa hyvinvointiaan ja arjessa jaksamistaan. Ryhmä soveltuu heille, joiden arki tuntuu jonkin haasteen vuoksi uuvuttavalta. Ryhmä antaa myös valmiuksia kohdata myöhemmin mahdollisesti eteen tulevia haasteita.

MITEN?

Kuuden ryhmätapaamisen aikana harjoitellaan itsehoidon työkaluja käytännössä sekä käsitellään erilaisia arjen haasteita ja niiden kanssa pärjäämistä. Ryhmää ohjaavat koulutetut ohjaajat.

metsapari
jalat

MIKSI?

ArVo-toiminta tutkitusti parantaa ryhmäläisen elämänlaatua ja arjessa jaksamista sekä vähentää terveyspalvelujen käyttöä. Ryhmän tuki kannustaa tekemään myönteisiä muutoksia pienin askelin. Ryhmässä kaikki ovat tasavertaisia.

ARKEEN VOIMAA -TOIMINTA TEIDÄNKIN HYVINVOINTIALUEELLE?

Uusia kumppaneita otetaan mukaan jatkuvasti mukaan toimintaan. Mikäli kiinnostus toimintaa kohtaan heräsi, otattehan yhteyttä:

ARKEEN VOIMAA  – PIENIN ASKELIN KOHTI SUJUVAMPAA ARKEA -KIRJA

Arkeen Voimaa asiakkaan kirja on Arkeen Voimaa itsehoitoryhmätoimintaan liittyvä oheislukemisto. Hyvinvointipalvelut ovat tärkeä osa itsensä hoitamista, omasta hyvinvoinnista huolehtiminen tapahtuu enimmän aikaa arjessamme, omassa toimintaympäristössämme.

Kirjan tarkoituksena on antaa tietoa ja käytännön työkaluja, joiden avulla on mahdollista tehdä muutoksia ja kohentaa omaa arkipärjäämistä arjen haasteista huolimatta. Kirjassa on paljon helppoja käytännön vinkkejä ja ehdotuksia, miten hallita uupumusta, kipua, hengenahdistusta, univaikeuksia ja mielialan laskua. Kirja auttaa asettamaan itselle sopivia tavoitteita, tekemään päätöksiä ja etsimään tukea ja tietoa hyvinvointiin liittyen. Kirja toimii itsenäisenä lukukappaleena meille kaikille, jotka haluamme kohentaa omaa hyvinvointiamme. Sisältö on pyritty kirjoittamaan mahdollisimman selkeällä kielellä, jotta et tarvitse ammattilaisen tukea selventämään sen sisältöjä.

Kirjan voit tilata itsellesi alla olevasta linkistä. Arkeen Voimaa -kirja löytyy myös oman alueen kirjastosta. Antoisia lukuhetkiä!

Arkeen Voimaa | Sosiaali- ja terveysalan Tietopalvelu (sosiaalialantietopalvelu.fi)

Kirja on © suojattu tuote. Lisätietoa kirjasta ja siihen liittyvistä kysymyksistä voi lähettää: riikka.haumo@varha.fi

RYHMÄLÄISTEN AJATUKSIA:

"Kiitos, kun sain olla tässä mukana. Nyt minullakin on joku merkitys."

"Toimintasuunnitelman sai tehdä omien voimavarojen mukaan, ja ryhmä kannusti toteuttamaan sen."

"Ryhmätapaamisesta sai voimaa koko viikoksi."

ITSEHOIDON TYÖKALUPAKKI

 • Liikunta
 • Ongelmanratkaisu
 • Lääkitys
 • Oman mielen käyttäminen
 • Päätöksenteko
 • Uni
 • Toimintasuunnitelma
 • Vuorovaikutus
 • Hengitystekniikat
 • Terveyttä edistävä syöminen
 • Tunteiden ymmärtäminen
 • Terveydenhuollon ammattilaisten kanssa toimiminen
.

YHTEYSTIEDOT

Riikka Haumo
Valtakunnallinen koordinaattori

040 611 7393

KANSAINVÄLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Vieritä ylös