Sosiaalinen raportointi
Toistuvatko tietyt asiat tai ongelmat? Oletko huomannut myönteisiä kehityskulkuja? Onko asioita, joista sinulla on herännyt huoli ja joihin toivot muutosta? Onko sinulla mahdollisesti ratkaisuehdotusta asiaan?
Saatat työssäsi kohdata asioita, jotka jäävät vaivaamaan. Sosiaalisen raportoinnin avulla pääset kertomaan niistä eteenpäin, jolloin ratkaisuja voidaan ryhtyä kehittämään. Sosiaalinen raportointi onnistuessaan antaa kattavan ja ajankohtaisen tilannekatsauksen siitä, mitä kuntalaisten elämään tällä hetkellä kuuluu, ja onko juuri nyt nousemassa ilmiöitä, joihin olisi hyvä pikimmiten puuttua.
Sosiaalisen raportoinnin työkalu
sosiaalihuoltolain mukainen raportointi
Tarkoitettu varsinaissuomalaisille sosiaalityöntekijöille ja –ohjaajille sekä Lounais-Suomen poliisin työntekijöille. Voit raportoida milloin vain, också på svenska!
Mitä halutaan ratkaista?: Perustyön ohessa helposti käytettävä tapa tehdä SHL7 § edellyttämää rakenteellista sosiaalityötä. Kanava, jossa työssä havaitusta ilmiöstä kumpuavan toimenpide-ehdotuksen etenemiseen voi luottaa ja josta saa palautteen. Sosiaalityön ja –ohjauksen ammatillisen statuksen vahvistuminen. Asiakaskunnan osallisuuden edistyminen. Samalla saadaan kunnan hyvinvointikertomukseen pureksittua ja syvempää tietoa heikoimmassa asemassa olevista kuntalaisista.
Hallinnollinen prosessi: Vasso kerää kuntakohtaiset raportit kaksi kertaa vuodessa ja toimittaa esimiehille ja esittää jatkokehittämisehdotukset kunnassa. Lisäksi maakunnan Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmä hyödyntää tuloksia maakunnan Hyvinvointikertomuksessa vuosittain ja valtuustokausittain.
Lue yleisohjeistus.
järjestöjen raportointi
Tarkoitettu varsinaissuomalaisten järjestöjen vapaaehtoisille ja työntekijöille. Voit raportoida milloin vain, också på svenska!
Mitä halutaan ratkaista: Tämä työkalu on tarkoitettu kehittämään järjestötyötä. Sosiaalinen raportointi tarkoittaa, että järjestössä palkkatyötä tai vapaaehtoistyötä tekevät vastaavat oheiseen kyselylomakkeeseen ja kertovat, minkälaisia havaintoja/ilmiöitä he ovat työssään kohdanneet.
On tärkeää, että vastaat kyselyyn ja kerrot, mitkä ovat ne ongelmat, joiden parissa omat asiakkaat painivat. Kyselyyn vastaaminen on tärkeää myös, kun omat havainnot tai huolet tuntuvat vielä epävarmoilta tai pieniltä. Näin päästään käsiksi mahdollisesti nouseviin ilmiöihin ennen kuin ne suuriksi huoliksi kasvavatkaan.
Hallinnollinen prosessi: Vasso kerää kuntakohtaiset raportit kaksi kertaa vuodessa ja toimittaa järjestöille. Lisäksi maakunnan Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmä hyödyntää tuloksia maakunnan Hyvinvointikertomuksessa vuosittain ja valtuustokausittain järjestötyön osalta.

Ville Santalahti
Maakunnalliset aineistot kevät 2022
Maakunnalliset aineistot syksy 2021
Maakunnalliset aineistot kevät 2021
Maakunnalliset aineistot syksy 2020
Maakunnalliset aineistot kevät 2020
Maakunnallisen pilotin aineistot 2019
Indikaattorit - indikaattorit kuvauksella
29.10 Aikuissosiaalityön foorumin esitykset: VILLE / JENNA ja työryhmien tuotokset
Raportti käytössä muissa maakunnissa / alueilla 2/2021:
- Käytössä: Kainuun sote, Eksote, Kymsote
- Kehityksessä Satakunta, Pohjanmaa
- Valmistelussa valtakunnallisesti osaamiskeskusjohtoisesti
- Ohjeistus, aluekoordinaattorit muissa maakunnissa

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1
Vasson uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.