Siirry sisältöön

Potilasasiamies

Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, OY VASSO AB, tuottaa Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä Someron kaupungin potilasasiamiespalvelut.

Potilasasiamies on puolueeton henkilö, joka toimii asiakkaiden edun turvaajana. Potilasasiamiehen tehtävä on neuvoa antava. Potilasasiamies ei ota kantaa potilaan lääketieteellisiin hoitopäätöksiin tai siihen onko potilaan hoidossa tapahtunut vahinko. Potilasasiamiehellä ei ole päätäntävaltaa. Potilasasiamies voi toimia potilaan ja työntekijän välimiehenä ongelmatilanteissa.

Potilasasiamiehen tehtävänä on:

 • neuvoa potilasta potilaslain soveltamiseen liittyvissä asioissa
 • avustaa potilasta muistutuksen ja kantelun tekemiseen liittyvissä asioissa
 • neuvoa potilasta potilasvahinkoon liittyvissä asioissa
 • tiedottaa potilaan oikeuksista
 • toimia potilaan oikeuksien edistämiseksi ja toteutumiseksi
Piirros ja maalattu pääsiäismuna.

YHTEYSTIEDOT

Potilasasiamiehenä toimii Kati Lammi, OTM

Asiakasyhteydenotot vain puhelimitse 050 559 0765 puhelinaikoina: ma klo 12–14 ja ti–to klo 9–11, pe ei puhelinaikaa. Ei yhteydenottoja tekstiviesti- tai muita pikaviestejä käyttäen.

Postiosoite on Oy Vasso Ab/potilasasiamies, Läntinen Pitkäkatu 21–23 E, 4. krs, 20100 Turku.

 

Asiamies ei vastaa asiamiehelle etunimi.sukunimi(at)vasso.fi tulleisiin asiakkaan lähettämiin sähköposteihin takaisin suojaamattomassa sähköpostissa tietoturvasyistä. Salassa pidettäviä asiakkaan henkilökohtaisia tietoja ei tule välittää sähköpostilla. Asiointi sähköpostilla asiakkaan kanssa on mahdollista vain asiointilin kautta.

Potilasasiamieheen voi ottaa yhteyttä myös Suomi.fi-viestien avulla. Viestien käyttö on turvallista, koska kaikki viestit ja niiden liitetiedostot kulkevat salattuina tietoturvallista reittiä pitkin. Käyttäjä tunnistetaan vahvalla tunnistautumisella. Lisätietoja Suomi.fi-viesteistä.

Ohje viestin lähettämiseen:

 1. Tunnistaudu viesteihin.
 2. Valitse Kirjoita viesti.
 3. Kirjoita viestin vastaanottajaksi "Sosiaali- ja potilasasiamies – Kaarina, Koski Tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Raisio, Rusko, Somero, Taivassalo, Uusikaupunki ja Vehmaa (Sosiaalialan osaamiskeskus Vasso)"
 4. Kirjoita vastaanottajan palveluksi tai asiaksi "Sosiaali- ja potilasasiamies".
 5. Kirjoita viestin aihe, viestisi ja lisää mahdolliset liitetiedostot.
 6. Valitse Lähetä viesti.

Tapaamisista sovitaan erikseen. Tapaamiset voidaan järjestää asiakkaan kotikunnassa.

logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös