Siirry sisältöön

Kansa-koulu 5

Kansa-koulu 5. Sosiaalihuollon kirjaamisosaamista vahvistamassa 1.1.2023–31.3.2024. Euroopan Unionin rahoittama, NextGenerationEU.

Kansa-koulu 5 -hanke

Valtakunnalliset Kansa-koulu-hankkeet ovat vahvistaneet sosiaalihuollon kirjaamisosaamista jo vuodesta 2015. Sosiaalialan osaamiskeskusten yhteistyöllä toteutetuissa hankkeissa on vuosien varrella tarjottu lukuisille organisaatioille tukea kirjaamisosaamisen kehittämiseen ja valmennettu tuhansia sosiaalialan kirjaamisasiantuntijoita työyhteisöihin ympäri Suomea.

Vuoden 2023 alussa käynnistyi järjestyksessään viides Kansa-koulu-hanke, jonka toiminta-aika jatkuu 31.3.2024 saakka. Hankkeen tavoitteena on edistää sosiaalihuollon kirjaamisen kehittämisrakenteiden muodostumista yhteistyössä kansallisten toimijoiden ja hyvinvointialueiden kanssa. Lisätietoa hankkeen etenemisestä saat hankkeen verkkosivuilta www.kirjaamisfoorumi.fi

Hankkeen toiminta jakautuu kahteen työpakettiin. Työtä tehdään sekä kansallisella, alueellisella että paikallisella hyvinvointialuetasolla.

  • Luodaan pysyviä kansallisia toimintamalleja kirjaamisen kehittämiseen.
  • Jalkautetaan kansallisia kirjaamisen ohjeita ja määräyksiä. Hyvinvointialueille muodostuu kirjaamisen kehittämisen rakenteita sekä kehittämistä ja oppimista tukevia verkostoja.

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt hankkeelle avustusta. Avustus on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, jonka rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (NextGenerationEU).

Lue tuoreimmat kuulumiset uutiskirjeestä!

 

Haluatko pysyä ajan tasalla hankkeen etenemisestä ja kirjaamisvalmennuksista? Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi! Alla hankkeen viimeisimmät uutiskirjeet.

Uutiskirje 05/2023: Suomeksi / På svenska

Uutiskirje 04/2023: Suomeksi / På svenska

Uutiskirje 02/2023: Suomeksi / På svenska

Uutiskirje 01/2023: Suomeksi / På svenska

 

Kirjaamisfoorumi – Valmennusalusta ja kirjaamisen avoin materiaalipankki

Kirjaamisfoorumi on Kansa-koulu-hankkeiden luoma digitaalinen oppimisympäristö, jossa hankkeiden järjestämät verkkovalmennukset toteutetaan.

Varsinaisen oppimisympäristön lisäksi Kirjaamisfoorumin ympärille on rakennettu verkkosivut, joilta löytyy avointa oppimateriaalia, kirjoituksia sosiaalihuollon kirjaamisesta sekä tietoa Kansa-koulu-hankkeiden järjestämistä valmennuksista ja kirjaamisasiantuntijana toimimisesta.

Lue lisää osoitteessa www.kirjaamisfoorumi.fi.

 

Aiemmat hankkeet:

Vuoden 2022 loppuun päättyneen Kansa-koulu 4.0 -hankkeen loppuraportin ja liitteet löydät Innokylästä.

Vuonna 2021 päättyneen Kansa-koulu III -hankkeen loppuraportin ja liitteet löydät niin ikään Innokylästä.

Aluekoordinaattoreiden yhteystiedot

logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös