Siirry sisältöön

Gradupraksis

Gradupraksis on Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen koordinoima käytäntötutkimukseen perustava malli, jonka tavoitteena on tukea sosiaalityön opiskelijoita sosiaalityön gradun valmistumisessa. Tarkoituksena on myös nostaa sosiaalialan käytäntötutkimuksen profiilia Varsinais-Suomessa.

Vasso auttaa opiskelijoita opinnäytetyön aiheen valinnassa ja aineistojen hankinnassa. Gradupraksis aloittaa marraskuussa ja loppuu toukokuussa. Opiskelijoille järjestetään kerran kuukaudessa Vasson tiloissa tai etätapaamisena gradutyöskentelyä tukeva keskusteluryhmä, johon osallistuvat myös Vasson asiantuntijat sekä noin kerran kuukaudessa kokoontuva vapaamuotoisempi keskustelupiiri ”Gradua ja kahvia”.

Gradupraksikseen osallistuu enintään kuusi sosiaalityön opiskelijaa Turun yliopiston sosiaalityön maisteriohjelmasta. Opiskelijoille nimetään Vasson asiantuntijoista yhteyshenkilö, joka tukee opiskelijaa gradupraksiksen aikana.

Opinnäytteen valmistuttua gradupraksikseen osallistuneet opiskelijat laativat halutessaan tutkielmastaan Vasson sivuilla julkaistavan verkkovideon ja esittelytekstin. Pro gradu -tutkielmat julkaistaan Vasson julkaisusarjassa.

Gradupraksis toteutetaan yhteistyössä Turun yliopiston sosiaalityön oppiaineen kanssa.

youtube-video-thumbnail

Sosiaalityön graduvaiheen opiskelija Miiamari kertoo kokemuksistaan vuoden 2019-2020 gradupraksis-pilotista. 

Opinnäytteet

Tutustu gradupraksiksessa tehtyihin opinnäytetöihin täällä.

Lisätietoja

Tapio Häyhtiö.

Tapio Häyhtiö

Toimitusjohtaja
050 559 0769
logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös