Siirry sisältöön

Lastensuojelun juridinen asiantuntija

Lastensuojelun juridisen asiantuntijatyön tarkoituksena on vahvistaa lastensuojelun oikeudellista osaamista Vasson toiminta-alueella Varsinais-Suomen kunnissa sekä kehittää lastensuojelun moniammatillisia tukirakenteita ja viranomaisten välistä yhteistyötä.

Lastensuojelun juridinen asiantuntija tukee kunnan viranomaisia pääasiassa lastensuojelua, lapsen huoltoa- ja tapaamisoikeutta sekä hallintomenettelyä koskevissa asioissa. Asiantuntija voi myös toimia lastensuojelun moniammatillisen asiantuntijaryhmän jäsenenä tai koordinaattorina. Asiantuntijatyö perustuu kunnan kanssa tehtävään sopimukseen. Sopimuskuntia ovat tällä hetkellä Aura, Koski TL, Laitila, Marttila, Perusturvakuntayhtymä Akseli, Uusikaupunki, Vehmaa, Parainen, Pöytyä ja Sauvo.

Kunnat voivat tehdä Vasson kanssa neljän eri tason sopimuksia (0,4/0,7/1,0/1,3 €/asukas). Lisäksi Vassolta voi tilata erikseen hinnoiteltuja koulutuspalveluja, case-konsultaatiokäyntejä ja hallinto-oikeuden suullisia käsittelyjä. Asiantuntijapalveluja voi tilata oheisella verkkolomakkeella

  • Laaja sopimus: sähköposti- ja puhelinkonsultaatio, case-konsultaatiot (kuntakäynnit), koulutukset (2 krt. vuodessa), asiakirja-avustaminen ja HAO suulliset käsittelyt sekä moniammatillinen asiantuntijatyöryhmä (1,30 €/asukas)
  • Medium sopimus: sähköposti- ja puhelinkonsultaatio, case-konsultaatiot (kuntakäynnit), koulutukset (2 krt. vuodessa) (1,00 €/asukas)
  • Suppea sopimus: sähköposti- ja puhelinkonsultaatio sekä koulutukset (2 krt. vuodessa) (0,7 €/asukas)
  • Kerran kuukaudessa konsultaatiopäivä sekä koulutukset (2 krt. vuodessa) (0,4 €/asukas)
  • Koulutukset: Yhden päivän koulutus 3000 € + alv tai 3 h koulutus 1500 € + alv
  • Case-konsultaatiokäynnit 150 €/h + matkat, sisältää mahdolliset lisäselvittelyt ja kysymykset (yksittäisiin case-tapauksiin konsultaatio, räätälöity)
  • Hallinto-oikeuden suullinen käsittely; noin 5 työpäivää (todistajien valmistaminen, asiakirjojen läpikäyminen, puheenvuorojen valmistelu yms.) 4500 € + alv (jos käsittelypäiviä useampi 150 €/h tuntilaskutuksella.)
Kaksi lasta meren äärellä pelastusliiveissä.

Lisätietoja

Maija Jakonen.

Maija Jakonen

Lastensuojelun juridinen asiantuntija (OTM)
050 4450071

Sähköpostitse yhteydenottopyynnöt ja yleiset kysymykset. 
Salassa pidettäviä asioita ei pidä välittää sähköpostitse, mutta juridinen asiantuntija voi avata pyydettäessä salatun sähköpostiyhteyden.

Tapio Häyhtiö.

Tapio Häyhtiö

Toimitusjohtaja
050 559 0769
logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös