Siirry sisältöön

Yhteistyö ja kehittäminen

Edistämme yhdessä sidosryhmiensä kanssa hyvinvointisektorin alueellista yhteistyötä, palveluiden kehittämistä ja osaamista Varsinais-Suomen alueella. Toiminnan muotoja ovat esimerkiksi kehittämisfoorumit, yhteistyöryhmät, täydennyskoulutusyhteistyö, hankesuunnittelu ja sosiaalihuollon tiedonhallinnan kehittämistyö. Tältä sivulta voit lukea aiheesta lisää ja tapahtumien ajankohdat löytää Tapahtumat-sivulta.

Lisätiedot: toimitusjohtaja YTT Tapio Häyhtiö, sähköposti: tapio.hayhtio(at)vasso.fi, puh. 050 400 6305

Sosiaalityön foorumit

Sosiaalityön foorumit ovat tutkitun tiedon ja kokemustiedon välistä keskustelua. Foorumien ideoinnissa hyödynnetään sosiaalisen raportoinnin ilmiöitä.

Kehittämiskeskusteluille ja –ideoinnille tarkoitetut tilaisuudet edistävät verkostoitumista ja tiedon välittymistä sekä laajentavat kehittämisen sisältöjä uusiin teemoihin.

Lokakuussa 2019 aloitti Aikuissosiaalityön foorumi, joka kokoontuu jatkossa lokakuussa ja huhtikuussa. Foorumi käsittelee sosiaalisen raportoinnin tuloksia, sekä muita ajankohtaisia aikuissosiaalityön aiheita. Foorumi on jatkoa PRO SOS -hankkeen tuotoksien jalkauttamiselle.

Aikuissosiaalityön foorumin rinnalle kehitettiin keväällä 2020 Sote-akatemian Lastensuojelun kehittämisen kanssa omaa lastensuojelun foorumia. Foorumi tulee käsittelemään myös sosiaalisen raportoinnin tuloksia, sekä ajankohtaisia lastensuojelun aiheita.

Vuonna 2021 sosiaalityön foorumit täydentyivät mm. työhyvinvoinnin teema-alueella.

Löydät sosiaalityön foorumit tapahtumakalenteristamme 

 

Kuva seminaarista
Mynämäen kunnanvirasto

Sosiaali- ja terveysjohtajien yhteistyöryhmä

Kuntien sosiaali- ja terveysjohdon kokoontumisilla vahvistetaan maakunnallista yhteistyötä sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämistoiminnassa. Tapaamisissa käsitellään meneillään olevia rakenteellisia ja lainsäädännöllisiä uudistuksia, kuntien palveluiden kehittämistarpeita.

Täydennyskoulutusyhteistyö

Kuntien, täydennyskouluttajien ja Vasson täydennyskoulutusyhteistyön tavoitteena on, että varsinaissuomalaisissa kunnissa työskentelevälle sosiaalialan henkilöstölle on saatavilla riittävästi tarvittavaa täydennyskoulutusta.

Täydennyskoulutuksen tarvekartoitukset tehdään joka toinen vuosi eri sisältöalueilla – lastensuojelu, varhaiskasvatus, aikuissosiaalityö, vammaispalvelut, ikäihmisten palvelut. Eri sisältöalueiden yhteiset kysymykset, kuten päihdetyö, monikulttuurisuus ja oman työn kehittäminen sisällytetään kaikkiin kyselyihin.

Täydennyskoulutuskysely 2019

Täydennyskoulutuskysely 2021

Kahvitauko koulutustilaisuudessa
PRO-SOS -seminaarin osallistujia

Hankesuunnittelu

Kehittämishankkeiden suunnittelu käynnistetään tilanteessa, jossa kehittämistyölle on olemassa selkeä tarve ja riittävä sitoutuminen. Yhteisesti sovitulla toimintamallilla ja työnjaolla tavoitellaan verkostoitumisen hyötyjä sekä hankkeiden suunnitteluvaiheen läpimenoajan lyhenemistä sekä suunnitelmien laadun ja tätä kautta rahoitusmahdollisuuksien paranemista.

Sosiaalihuollon tiedonhallinta

Toimintaa Varsinais-Suomessa kehittää:

Nea Kosonen, puh. 050 302 7530
MSc, aluekoordinaattori, Kansa-koulu II-hanke

logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös