Siirry sisältöön

TOP-hankkeen loppuraportti on julkaistu

Etusivu » Blogi » TOP-hankkeen loppuraportti on julkaistu

Tuki oikeasta paikasta (TOP) -hankkeen kaksivuotinen taival lastensuojelun monialaisen kehittämisen parissa päättyi vuoden 2022 loppuun. Juuri julkaistussa loppuraportissa esitellään hankkeen kehittämistoimenpiteitä ja saavutuksia sekä jatkokehittämistarpeita.

 

TOP-hanke kehitti lastensuojelun monialaista yhteistyötä Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla. Tavoitteena oli, että lastensuojelun asiakkaana olevat lapset ja nuoret saavat parempaa tukea koulunkäyntiinsä sekä tarvitsemansa päihde- ja mielenterveyspalvelut. Hankkeessa vahvistettiin monialaista osaamista mm. tukemalla systeemistä työotetta alueella. Lisäksi tavoiteltiin lasten ja nuorten osallisuuden lisääntymistä.

 

Pohjanmaalla kehittämisen painopisteenä oli päihdepalveluiden ja lastensuojelun yhdyspinnan kehittäminen. Hankkeen aikana maakunnassa mm. mallinnettiin ja otettiin käyttöön nuorten päihdekartoituksen malli sekä juurrutettiin päihdeammattilaisten jalkautumista lastensuojelun systeemisiin tiimeihin. Lisäksi koko hankealueella kehitettiin sijaishuollon aikaista päihdetyötä. Satakunnassa kehittämistyö keskittyi sivistyspalveluiden ja lastensuojelun yhdyspinnan kehittämiseen pilotoimalla ja juurruttamalla mm. Sisukas-toimintamallia sekä kehittämällä varhaiskasvatuksen ja lastensuojelun sijaishuollon välistä tiedonkulkua. Varsinais-Suomessa hankkeen pääteemana puolestaan oli mielenterveyspalveluiden ja lastensuojelun yhdyspinnan kehittäminen. Hanke kehitti mm. lastensuojelun ja lasten- ja nuorisopsykiatrian välistä yhteistyötä ja tiedonkulkua, systeemisen verkostotyön toimintatapaa näiden toimijoiden välille sekä sijaishuoltoon siirtyvien lasten terveystarkastusten mallin. Systeeminen työote toimi hankkeen läpileikkaavana teemana.

 

TOP-hanke onnistui kehittämään monialaista yhteistyötä, ja etenkin hankkeen kehittämät konkreettiset toimintamallit on koettu hyödyllisinä. Lue TOP-hankkeen loppuraportti kokonaisuudessaan täällä & tutustu tarkemmin eri hankeosioissa tehtyyn kehittämistyöhön sekä hankkeen tunnistamiin jatkokehittämistarpeisiin. Lisätietoja löydät myös hankkeen Innokylästä.

Kategoriat ,
logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös