Siirry sisältöön

Täältä löydät kootusti yhdestä paikasta kaikki Tuki oikeasta paikasta -hankkeen suomenkieliset tapahtumat, koulutukset ja infotilaisuudet.

Tutustu ruotsinkielisiin tapahtumiimme täällä.

Koulutukset

Systeemisen työotteen täydennyskoulutus, osa II 3.10. 

Kaksiosainen systeemisen työotteen täydennyskoulutus on rakennettu systeemisten tiimien työntekijöiden tarpeesta. Koulutuksen tavoitteena on syventää ymmärrystä terapeuttisesta näkökulmasta sosiaalityössä suhteessa asiantuntijuuteen ja päätöksentekoon. Koulutuksen aikana pohditaan systeemistä näkökulmaa riskiin ja riskien arvioinnin välineitä.

Koulutuksen toisessa osassa tutustutaan erilaisiin välineisiin, jotka tukevat systeemistä työotetta erityisesti riskitilanteissa. Kouluttajina toimivat Petra Ahonen, Marika Ahonen ja Siv Kola. Koulutus järjestetään Teamsissa klo 12.30–15.30.

Ilmoittaudu mukaan tästä!

 

Muut tapahtumat

Miten voimme yhdessä parhaiten tukea perhehoitoon sijoitettua lasta? 14.9. 

Tilaisuuden tavoitteena on syventää ymmärrystä lapsen arjesta lastensuojelun perhehoidossa sekä pohtia mm. seuraavia kysymyksiä:

  • Miten lapset ohjautuvat lastensuojelun perhehoitoon?
  • Miten perhehoitajia rekrytoidaan ja valmennetaan?
  • Mitkä ovat lapsen arkea perhehoidossa ohjaavat periaatteet ja lain edellytykset?
  • Miten vastuu jakautuu perhehoitoon sijoitetun lapsen ympärillä?
  • Miten tuen sijoitettua lasta ja perhettä?

Tilaisuus on kohdennettu erityisesti työssään sijoitettuja lapsia kohtaaville ammattilaisille niin varhaiskasvatuksesta, koulusta, perusterveydenhuollosta kuin erityissairaanhoidostakin. Tilaisuus järjestetään Teamsissa klo 12–15.30.

Ilmoittaudu mukaan tästä!

 

Ääni kuuluviin – Nuorten ja ammattilaisten yhteinen foorumi 22.9. 

TOP-hankkeen, Auta lasta ry:n Veturointi-toiminnan ja Pesäpuu ry:n yhteistyössä järjestämässä foorumissa pääset keskustelemaan vähemmistöistä ja sijaishuollosta. Teemat pohjautuvat nuorten omiin kokemuksiin esim. seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kieli- ja kulttuuritaustasta, uskonnosta, vammasta tai toimintarajoitteesta sijaishuollossa asuessa. Tavoitteena on tarjota paikka kohtaamisille, keskusteluille ja vaikuttamiselle – sekä kehittää yhdessä yhdenvertaisempaa lastensuojelua ja sijaishuoltoa.

Tapahtuma on suunnattu sosiaalityöntekijöille, lastenkodin ohjaajille, jälkihuollon työntekijöille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Ammattilaisten kanssa keskustelemassa olevilla nuorilla on omakohtaista kokemusta sijaishuollossa asumisesta.

Tilaisuus järjestetään Turussa (paikka tarkentuu myöhemmin) klo 12–16.

Ilmoittaudu mukaan tästä!

 

Systeemisten tiimien konsultoivien ja kliinikoiden yhteinen työkokous 11.10.

Systeemisten tiimien konsultoivien sosiaalityöntekijöiden ja perheterapeuttien vertaistilaisuus järjestetään Teamsissa 11.10. klo 14–16. Tilaisuus on suunnattu koko hankealueen konsultoiville sosiaalityöntekijöille ja perheterapeuteille. Iltapäivän aikana pohditaan, miten työntekijät saavat tukea omaan rooliinsa ja tehtäviinsä tiimissä sekä käydään läpi tilannekatsaus hankealueen systeemiseen kehittämiseen.

Lisätietoja saat systeemisen työotteen suunnittelija Niina Kalelalta (niina.kalela (at) vasso.fi).

 

Terveystarkastusten mallintaminen 1.11.  

Tilaisuus järjestetään Teamsissa klo 14–15.30. Lisätietoja tulossa myöhemmin.

Ilmoittaudu mukaan tästä!

 

Loppuseminaari ja -arviointi

Tuki oikeasta paikasta -hankkeen loppuseminaari ja -arviointi järjestetään 10.11.2022 klo 9–15.
Lisätietoja loppuseminaarin sisällöstä on tulossa myöhemmin.

Ilmoittautua voit jo nyt!

Vieritä ylös