Siirry sisältöön
otsake-uus-3

Kerää palaute

Kerää aina palautetta järjestämistäsi tilaisuuksista. Jos olet pyytänyt kuulijoitasi miettimään päivän aihetta tilaisuuden alussa ja pyytänyt heitä miettimään tavoitteita tilaisuudelle, voitte palata näihin ajatuksiin tilaisuuden päätyttyä. Ovatko tavoitteet toteutuneet? Miltä nyt tuntuu? 

Voit kerätä palautetta jo tilaisuuksien aikana pyytämällä osallistujia kommentoimaan tai etätilaisuudessa kirjoittamaan vaikka chat-ruutuun. Voit käyttää esim. dialle etukäteen liittämiäsi kuvia, joiden avulla voit pyytää osallistujia valitsemaan senhetkistä fiilistä kuvaavan ilmeen tai valokuvan. Live-tilaisuudessa voit kerätä välitöntä palautetta esim. muistilapuille eli jaa muistilaput läsnä oleville ja pyydä heitä kirjoittamaan siihen vaikkapa “risut ja ruusut”. 

Voit myös hyödyntää sovelluksia kuten esim. MentimeteriäMentimeteriin rekisteröitymällä saat ilmaiseksi käyttöösi kaksi kysymysdiaa, jotka voivat jo riittää palautteen keräämiseen. Myös esim. ilmaistyökalut Padlet tai Kahoot voivat toimia hyvin palautteen antamisessa. Jos haluat kerätä vielä täsmällisempää palautetta anonyymisti, voit käyttää myös kyselysovellustaSelvitä etukäteen, onko organisaatiollasi jo käytössä jokin maksullinen sovellus (esim. Webropol, Surveypal tai E-lomake) ja onko sinulla sen käyttöön oikeuksia. Muista, että on olemassa myös ilmaisia tai lähes ilmaisia kyselysovelluksia kuten Google FormsKyselynetti ja Survio ja ZefKyselytyökalun valinnassa voit hyödyntää esimerkiksi Toni Martikaisen blogikirjoitusta Kyselytyökalut Suomessa. Kuinka valitset sinulle sopivan kyselytyökalun?. 

Palautteen kerääminen kannattaa, sillä sen avulla pystyt kehittämään omaa toimintaasi valmentajana ja saat hyviä vinkkejä siitä, miten valmennettavien asioiden suhteen kannattaa edetä ja mihin asioihin pitää vielä kiinnittää huomiota. Palautteeseen kannattaa suhtautua aina armollisesti. Älä pahoita mieltäsi, jos joku ei ole pitänyt sinun tavastasi esiintyä tai järjestää tilaisuus. Yritä löytää palautteista positiivinen puoli: nyt tiedät, miten voit parantaa toimintaasi ja mitä voit tehdä mahdollisesti toisin! ???? 

Vieritä ylös