Hoppa till innehåll

Håll dig uppdaterad

Nästa steg efter utbildningen är att lyfta fram dokumenteringsutbildningens teman i din organisation. Gå igenom responsen du fått efter utbildningen och fundera på hur ni kan fortsätta att utveckla dokumenteringen i din organisation. Du kan be deltagarna att fundera på nästa steg redan vid utbildningstillfället och då får du säkert bra tips och idéer för fortsättningen. 

Vad händer efter utbildningen? Finns det behov av att utbilda mer personal, fördjupa sig i något tema eller fortsätta utvecklingsarbetet i mindre arbetsgrupper? Här kan du behöva hjälp av din chef och det kan vara bra att samla ett litet aktivt gäng för att fundera på hur ni ska gå vidare. 

Det är viktigt att du fortlöpande utvecklar din egen kompetens. Utvecklingen av informationshanteringen inom socialvården går nu framåt i snabb takt på nationell nivå. Man hinner och orkar inte alltid leta efter den senaste informationen och den dyker inte alltid upp framför dig. Ett sätt att hålla sig uppdaterad är att gå med i olika utvecklingsnätverk och prenumerera på nyhetsbrev från olika aktörer som anknyter till temat. Utbildningar och evenemang relaterade till informationshantering inom socialvården ordnas året runt och en del av dem är gratis. Nyttiga länkar är till exempel FPA:s Kanta-sidor för professionellaTHL:s webbsidor om informationshantering inom socialvården och Kommunförbundets forum Akusti.

Skrolla till toppen