Siirry sisältöön

Kolme toivetta kirjaamisosaamisen tukemiseen

Etusivu » Blogi » Tiedonhallinta » Kolme toivetta kirjaamisosaamisen tukemiseen

Suuri urakka tuli päätökseen, kun määrämuotoista kirjaamista sosiaalihuollossa tukenut Kansa-koulu II -hanke päättyi vuoden 2019 lopussa. Kansa-koulu I ja II -hankkeiden aikana valmennettiin huikea määrä kirjaamisvalmentajia, jotka jatkoivat valmennuksia omissa organisaatioissaan: jo 34 000 ammattilaista on koulutettu määrämuotoiseen kirjaamiseen!

Hankkeen päättyessä Varsinais-Suomen aluekoordinaattorina minulla on kolme toivetta:

1. Jatkakaa valmennusten järjestämistä

Kirjaamisvalmentajat voivat järjestää kirjaamisvalmennuksia myös jatkossa. Kaikki hankkeen aikana tuotettu materiaali on julkaistu avoimeen, ei-kaupalliseen käyttöön.

  • Kirjaamisvalmennusmateriaali suomeksi ja ruotsiksi
  • Oppilaitosyhteistyössä toteutettu harjoituspankki
  • Nykytilan kartoituksen työkalu täyttöohjeineen
  • Sote-esimiehille, pääkäyttäjille ja asiakirjahallinnosta vastaaville suunnattu tietopaketti määrämuotoisesta kirjaamisesta ja Kanta-palveluiden käyttöönotosta

2. Tukekaa kirjaamisvalmentajia

Viime syksynä 493 kirjaamisvalmentajaa vastasi hankkeen kyselyyn kirjaamisvalmentajien roolista ja kirjaamisen muutoksesta. Vastauksissa todettiin, että lisäkoulutusta määrämuotoiseen kirjaamiseen kaivataan edelleen ja kirjaamiskoulutusten järjestämiseen omissa organisaatioissa tarvitaan tukea. Tässä erityinen rooli on kirjaamisvalmentajien esimiehillä, mutta myös alueellisella tuella. Tämän takia Vasson koordinoima Varsinais-Suomen valmentajaverkosto jatkaa toimintaansa vuonna 2020.

3. Pysykää uteliaina muutoksista

Vaikka hanke päättyy, sosiaalialan tiedonhallinta ei ole valmis paketti. Asiakastietolaki etenee eduskunnan käsittelyyn toivottavasti jo tämän kevään aikana, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos jatkaa määrittelyjen tekemistä ja Kelan vetämät käyttöönoton aallot jatkuvat uusien Kanta-toiminnallisuuksien parissa. Tilaamalla THL:n uutiskirjeen sosiaalihuollon tiedonhallinnasta tai seuraamalla Kanta-palveluita Twitterissä, pysyt perässä ajankohtaisissa asiossa. Myös Vasson ystävälista muistuttaa ajankohtaisista tapahtumista Varsinais-Suomessa.

Kiitos yhteistyöstä ja jatketaan yhdessä tiedonhallinnan kehittämistä! Kirjoittanut Nea Kosonen, Kansa-koulu II-hankkeen aluekoordinaattori

logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös