Siirry sisältöön

Laaja kysely käynnissä lapsen tilanteen arvioinnista ETU-hanke

Etusivu » Blogi » Hankkeet » Laaja kysely käynnissä lapsen tilanteen arvioinnista ETU-hanke

ETU-hanke 
Ajankohtaistiedote 11/ 2021 

Lastensuojelu lapsen etuna? Lapsen hyvinvoinnin arviointi lastensuojelussa ja sen rajapinnoilla -tutkimushankkeen (ETU-tutkimus) syksy on ollut tiivistä aineistonkeruun aikaa. Laaja lapsen tilanteen kysely on auki loppuvuoden ajan.  

”Kuntatyönantajilta on saatu tutkimuslupia koko maan kattavasti.  ETU-tutkijat ovat ilahtuneita, että kentän resurssipulasta ja työpaineista huolimatta tutkimuslupapyyntöihin on suhtauduttu kunnissa myönteisesti. Tutkitulle tiedolle on selkeästi kysyntää ja sen tekemistä halutaan työnantajan toimesta tukea”, sanoo tutkimusryhmän tutkijatohtori Anne-Mari Jaakola  

Lapsen tilanteen arviointi -kysely on lähetetty 1000 sosiaalityöntekijälle
Syksyn mittavassa, koko Suomen kattavassa, kyselytutkimuksessa toistetaan 2010-luvun alussa tehty kysely. Kyselyssä tutkitaan lapsen tilanteen arvioinnin sisältöä, käytäntöjä ja osaamista sekä siinä vaikuttavia ammatillisia ja organisatorisia tekijöitä. 

Jaakolan mukaan sosiaalityöntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa tietoon, joka kertoo heidän työstään. Sosiaalityöntekijöille on lähetetty joko henkilökohtainen vastauslinkki kyselyyn tai he ovat saaneet vastauslinkin kunnan yhteyshenkilöltä. Vastausaikaa on vuoden loppuun asti.  

Mitä muuta on tutkimuksessa työn alla? 
Lisäksi syksyn aikana on tehty ammattilaisten ja kokemusasiantuntijoiden sekä esihenkilöiden haastatteluja eri puolilla Suomea.  Ne valottavat lapsen tilanteen arviointia ajankohtaisella ja tärkeällä tavalla. Aineiston analysointivaiheeseen päästään alkuvuodesta ja tuloksista kerrotaan syksyllä 2022.

Lisätietoja ETU-hankkeen osatutkimuksista ja ammattilaisille avoimista seminaareista löydät ETU-hankkeen verkkosivuilta (linkki).
 

Lisätietoja:
Anne-Mari Jaakola 
anne-mari.jaakola(at)tuni.fi
+358 504723956 

 

Kategoriat
logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös