Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

Kansa-koulu -hankkeen Varsinais-Suomen kirjaamiskahvit

31.5. | 08:30 - 09:00

Etusivu » Tapahtumat » Kansa-koulu -hankkeen Varsinais-Suomen kirjaamiskahvit

Sosiaalihuollon kirjaaminen muuttuu. Joko teidän työyhteisöstänne löytyy valmennettu kirjaamisasiantuntija?

Aika: tiistaina 31.5. klo 8.30–9.00
Lisätietoja: Varsinais-Suomen aluekoordinaattori Marianna Heikkilä, etunimi.sukunimi@vasso.fi
Lataa tapahtuman diaesitys

Varsinais-Suomen kirjaamisasiantuntijuuden edistämiseksi järjestämme Kansa-koulu 4.0 -hankkeen Varsinais-Suomen kirjaamiskahvit, mihin voit tulla kuulemaan lisää alkavista kirjaamisasiantuntijavalmennuksista, Kansa-koulu 4.0 hankkeesta ja kysymään ajankohtaisia kysymyksiä aiheeseen liittyen.

Nyt on hyvä hetki varmistaa, että omassa organisaatiossanne löytyy riittävästi kirjaamisasiantuntijoita monipuolisesti useilta sosiaalihuollon palvelusektoreilta. On organisaation etu, että kirjaamisasiantuntijoita löytyy eri ammattikunnista ja osaajaryhmistä. Myös sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmien pää-/vastuukäyttäjillä sekä lähiesihenkilöillä on hyvä olla riittävästi kirjaamisasiantuntijuutta mm. työntekijöiden perehdyttämisen ja käytäntöjen toteutumisenseurannan näkökulmasta.

Kunnat ja kuntayhtymät vastaavat viime kädessä myös ostopalveluna tai palvelusetelillä hankittujen palvelujen laadusta. Me autamme mielellämme varmistamaan, että teidän lisäksenne myös alueenne yksityiset sosiaalihuollon organisaatiot saavat riittävästi tukea uusien kansallisten kirjaamiskäytäntöjen omaksumiseen ja jalkauttamiseen.

Huom: Vuonna 2022 emme tarjoa kertaavaa valmennusta aiemmin valmennetuille kirjaamisasiantuntijoille, vaan kaikki aloituspaikat on varattu uusien kirjaamisasiantuntijoiden valmentamiseen.


Sosiaalihuollon kirjaaminen muuttuu – onko työyhteisönne valmis?

Kansa-koulu 4.0 -hanke järjestää maksutonta sosiaalihuollon kirjaamisvalmennusta syksyllä 2022. Valmennuksesta valmistuu kirjaamisasiantuntijoita, jotka voivat tarjota tukea arjen kirjaamishaasteissa sekä uusien valtakunnallisten kirjaamiskäytäntöjen jalkauttamisessa. 

Haku syksyn valmennuksiin on käynnissä nyt ja päättyy 15.6.2022.

Maksuton asiantuntijavalmennuksemme on neljän viikon mittainen kokonaisuus, joka suoritetaan itsenäisenä opiskeluna digitaalisessa oppimisympäristössä. Valmennuksen suorittaneet kirjaamisasiantuntijat saavat käyttöönsä omassa työyhteisössä hyödynnettäviä valmennusmateriaaleja sekä kirjaamisasiantuntijaverkoston tuen. Verkoston kautta asiantuntijat saavat tukea sekä tietoa sosiaalihuollon kirjaamiseen liittyvistä muutosprosesseista.

Lisätietoa valmennuksesta löytyy verkkosivuiltamme.

Linkki valmennuksen hakulomakkeeseen 

Miksi tämä on tärkeää juuri nyt?

Vuoden 2021 marraskuussa voimaan tullut asiakastietolaki velvoittaa julkisia ja julkisen sosiaalihuollon lukuun toimivia yksityisiä sote-organisaatioita liittymään Sosiaalihuollon asiakastiedon arkistoon 1.9.2024 mennessä.

Tämän vuoksi sosiaalihuollon kirjaamiskäytännöt tulevat muuttumaan lähivuosina merkittävästi, mikä edellyttää sosiaalihuollon organisaatioilta panostuksia kirjaamisen kehittämiseen. Valmennettu ja verkostoomme kuuluva kirjaamisasiantuntija on tässä työssä oivallinen apu.

Niinpä jo 95% Suomen kunnista sekä sadat yksityiset sosiaalihuollon palveluntuottajat ovat hankkineet riveihinsä yhden tai useamman kirjaamisasiantuntijan. 

logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

Vasson uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös