Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

Pakolaisuus ja mielenterveys: työntekijän oma jaksaminen kohtaamistyössä 29.3.

29.3.2023 | 13:00 - 15:30

Etusivu » Tapahtumat » Pakolaisuus ja mielenterveys: työntekijän oma jaksaminen kohtaamistyössä 29.3.

Aika: 29.3. klo13–15.30
Paikka: Kokoushuone Niinistö, valtion virastotalo 2. krs. Itsenäisyydenaukio 2, Turku
Ilmoittautuminen: Viimeistään 22.3. tästä linkistä
Järjestäjä: Varsinais-Suomen ELY-keskus

Maahamme on viimeisen vuoden aikana tullut Ukrainasta yli 48 000 sotaa pakenevaa ja tilapäistä suojelua saavaa henkilöä. Varsinais-Suomessa heitä on tällä hetkellä noin 5 500. Eri viranomaiset, kouluttajat ja järjestöissä työskentelevät kohtaavat heitä työssään joka päivä.

Tämä koulutus on suunnattu erityisesti uusille maahanmuuton ja kotoutumisen parissa eri organisaatiossa työskenteleville. Pakolaistyö voi olla psyykkisesti kuormittavaa ja aiheuttaa myötätuntostressiä. Koulutuksessa saa tietoa ja työkaluja, miten voi käsitellä työssään kohdanneita vaikeita asioita, purkaa asiakastilanteita ja palautua työstä. Ilmoittautumisen yhteydessä voi kouluttajalle jättää etukäteiskysymyksiä. 

Kouluttaja on kriisityöntekijä Lotta Häkkinen Turun kriisikeskuksen Serene-toiminnasta. Serene-toiminta tukee pakolaisena tai turvapaikanhakijana saapuneiden mielenterveyttä ja sekä vähentää traumaperäisen stressin ja sopeutumisprosessiin liittyvän stressin haitallisia seurauksia sekä perehdyttää ammattilaisia ja vapaaehtoisia tukimuotojen toteuttamisessa. 

13.00 Tervetuloa 
maahanmuuttoasiantuntija Päivi Ruotsala, Varsinais-Suomen ELY-keskus 

Pakolaisuus ja mielenterveys: työntekijän oma jaksaminen kohtaamistyössä 
kriisityöntekijä, Serene-toiminnan vastaava Lotta Häkkinen, Serene-toiminta, Turun kriisikeskus 

Tauko noin puolessa välissä koulutusta. 

Huomaathan, että koulutus on lähitilaisuus Turussa ja siihen pyydämme sitovat ilmoittautumiset. Mikäli olet ilmoittautunut, etkä pääsekään paikalle, ilmoita siitä sähköpostilla: paivi.ruotsala@ely-keskus.fi

 

logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös