Siirry sisältöön

Terveisiä gradupraksis -harjoittelusta!

Etusivu » Blogi » Terveisiä gradupraksis -harjoittelusta!

Terveisiä gradupraksis -harjoittelusta!

 

Moikka, olen sosiaalityön maisteriopiskelija Jenni ja mun kolmen kuukauden harjoittelu Vassolla on nyt takana päin. No mitä minulle jäi käteen näistä kolmesta kuukaudesta? Harjoittelu oli huikea mahdollisuus nähdä läheltä mitä hanketyö sosiaalialalla on – mitä kaikkea on meneillään ja mitä tuleman pitää. Ylipäätään kurkistus osaamiskeskuksen saloihin oli opettavainen ja monta uutta näkökulmaa avaava. Koen, että tärkeimpiä asioita harjoittelun aikana oli ennen kaikkea nähdä, että mitä rakenteellinen sosiaalityö on käytännössä ja millä tavoin voimme sosiaalityöntekijöinä vaikuttaa ajankohtaisiin asioihin. Harjoittelu loikin minuun ihan uudenlaista intoa näiden asioiden suhteen ja aion varmasti ottaa koppia näistä myös jatkossa!

 

TOP-hanke oli juuri käynnistymässä, kun harjoitteluni alkoi ja harjoittelun pääpaino olikin olla mukana juuri tässä hankkeessa. Nopeatempoiseen työhön tottuneena minun oli vaikea rauhoittua pohdiskelemaan asioita monista eri näkökulmista ja pysähtyä eri teemojen äärelle. Kysyinkin ohjaajaltani useaan otteeseen, että ’’niin mitä te konkreettisesti teette?’’. Jälkeen päin tämä hieman huvittaa, sillä tällaiseen jokaisella sosiaalialan työntekijällä tulisi olla mahdollisuus, missä tahansa työpaikassa mahdollisuus.  Ajattelen, että valmistuvana sosiaalityöntekijänä, muutaman sijaisuuden tehneenä, tämä kokemus tuli juuri oikeaan paikkaan. Opin paljon sellaista, mitä yliopisto tai työelämä ei ole minulle vielä tarjonnut.

 

Lisäksi hyvänä plussana tulee se, että TOP-hankkeen aihepiiri koskee juuri omaa graduani, jonka alustava työnimi on ’’Lastensuojelun ja psykiatrian moniammatillinen yhteistyö kokemusasiantuntijoiden näkökulmasta’’.  Olenkin saanut paljon uusia ajatuksia graduni suhteen ja linkitettyä työtäni myös käytäntöön. Lisäksi olen päässyt tapaamaan kokemusasiantuntijoita ja pohtimaan, että mitä osallisuus on. Vasson kautta sain myös kontaktoitua järjestöjen työntekijöitä, jotta sain haastateltavat kasaan aineistoani varten. Valmistuminenkin on siis askeleen lähempänä.

 

Voinkin suositella gradupraksista ja siihen liittyvää harjoittelua jokaiselle sosiaalityön opiskelijalle!

Gradupraksisharjoittelija Jenni

 

 

Kategoriat
logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös