Siirry sisältöön

Kuulumisia Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sosiaalihuollon kirjaamisen kehittämisestä

Etusivu » Blogi » Kuulumisia Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sosiaalihuollon kirjaamisen kehittämisestä

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella kehitetään sosiaali- ja terveydenhuollon kirjaamisen käytäntöjä Kestävän Kasvun Varsinais-Suomi (RRP) -hankkeessa. Sosiaalihuollon kirjaamisen kehittämisen osuus koordinoidaan Vassosta. Sosiaalihuollon prosessin tukena ovat valmennetut kirjaamisasiantuntijat. Hankkeen avulla otetaan käyttöön kansalliset kirjaamisen käytännöt ja ohjeet sekä kehitetään kirjaamisen kehittämisen ja koulutuksen rakenne.

 

Kirjaamisen kehittämisen verkostot

Syksyn 2023 aikana on käynnistetty sosiaalihuollon kirjaamisen ohjausryhmän toiminta. Ohjausryhmässä ovat edustettuina sosiaalihuollon eri palvelutehtävät ja kirjaamiseen liittyvät keskeiset sidosryhmät. Ohjausryhmä linjaa kirjaamiseen liittyviä asioita, joihin ei ole löydettävissä kansallista linjausta tai ohjausta. Ohjausryhmä on myös hyväksynyt kirjaamisen kehittämisen ja koulutuksen verkostojen mallin ja koulutuksenmallin, joita lähdetään pilotoimaan ja viemään käytäntöön vuonna 2024.

Kirjaamisen kehittämistä koordinoivat sosiaali- ja vammaispalvelujen kirjaamistiimi ja ikääntyneiden kirjaamistiimi käynnistävät toimintansa vuoden 2024 alussa. Tiimit vastaavat mm. päätöksenteon fraasien valmistelusta ja päivittämisestä sekä kirjaamisohjeiden hyväksynnästä. Tiimit käynnistävät myös kirjaamisen työryhmiä. Kirjaamisen käytäntöjen muutoksista tiedotetaan esihenkilöille sähköpostitse ja kirjaamisasiantuntijoiden verkoston kautta.

 

Kirjaamisen koulutus varhalaisille

Tammikuussa 2024 alkavat pyöriä viikottaiset kirjaamisklinikat Teams-alustalla. Näissä käydään läpi hyvää kirjaamista ja rakenteista kirjaamista pieninä kokonaisuuksina. Seuraamalla Varhan intrasta löytyvää täydennyskoulutusten koulutuskalenteria saa ajantasaisen tiedon sekä kirjaamisklinikoista että muista kirjaamisen koulutuksista. Lisäksi kirjaaminen sisällytetään perehdytyksen kokonaisuuksiin.

 

Lisätietoja
Marianna Heikkilä
Kirjaamiskoordinaattori, sosiaalihuolto | Dokumentationskoordinator inom socialvården
Sosiaali- ja terveydenhuollon kirjaamiskäytäntöjen kehittäminen -työpaketti
Kestävän Kasvun Varsinais-Suomi -hanke | Egentliga Finlands program för hållbar tillväxt
puh. 050 543 7755
marianna.heikkila@varha.fi

Kategoriat ,
logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös