Siirry sisältöön

Rakenteellinen sosiaalityö osaksi hyvinvointialueen rakenteita!

Etusivu » Blogi » Rakenteellinen sosiaalityö osaksi hyvinvointialueen rakenteita!

Rakenteelliseen sosiaalityöhön liittyen Varsinais-Suomen kuntien sosiaalityötä lähestytään nyt käytännön yhteistyöehdotuksella

 

Varsinais-Suomessa rakenteellista sosiaalityötä edistetään vuonna 2022 osana Tulevaisuuden sote-keskus-hankkeen työikäisten sosiaalihuollon kehittämisohjelmaa ja vuodesta 2023 eteenpäin myös osana Suomen kestävän kasvun ohjelmaa. Jatkossa rakenteellinen sosiaalityö tulee olla osa hyvinvointialueen perustoimintaa.

Varsinais-Suomen kuntien sosiaalityötä lähestytään nyt käytännön yhteistyöehdotuksilla. Sosiaalihuollon kehittämisohjelman puitteissa haetaan viittä sosiaalityöntekijää 20%:n työpanoksella rakenteellisen sosiaalityön eteenpäin viejiksi alueellamme. Työntekijöiden palkkakustannukset hanketyön ajalta korvataan kunnalle. Lähtökohtaisesti haemme sosiaalityöntekijöitä tulevan hyvinvointialueen isoimmista kunnista, palvelutehtävärajausta ei ole. Haemme sosiaalityöntekijöitä, jotka ovat kiinnostuneet rakenteellisesta sosiaalityöstä, rakenteisiin vaikuttamisesta, mediayhteistyöstä ja ovat valmiita esimerkiksi nimellään ja kasvoillaan osallistumaan sosiaalihuollon esille tuomiseen eri yhteyksissä kehittämistyössä ja sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalityön esimies, jos tiimissäsi on sopiva sosiaalityöntekijä, otathan yhteyttä. Sosiaalityöntekijä, jos olet kiinnostunut osallistumaan hanketyöhön, ottakaa yhdessä esimiehesi kanssa yhteyttä. Tavoitteenamme on keskittyä kerran viikossa yhden työpäivän ajan (alustavasti torstai) rakenteellisen sosiaalityön edistämiseen ja sosiaalisen raportoinnin työkalun alueelliseen käyttöönottoon ja kehittämiseen. Lisäksi pyrimme vaikuttamaan sosiaalityön esille tuomiseen eri yhteyksissä ja sosiaalisessa mediassa. Tehtäväksi antoja voi tulla myös koskien mm. hyvinvointialueen rakennetta.

Odotamme yhteydenottoja 18.3.22 asti, jonka jälkeen tarvittaessa vielä haastattelemme ehdokkaita.

Kannattaa tutustua 14.2.2022 julkaistuun Vaikuttava rakenteellinen sosiaalityö -teokseen (https://www.julkari.fi/handle/10024/143940), joka tuo näkyväksi eri tavat tehdä rakenteellista sosiaalityötä. Tavoite on, että hyvinvointialueilla ei olisi epäselvyyttä siitä, mitä laki rakenteellisesta sosiaalityöstä käytännössä tarkoittaa. Julkaisu luo pohjaa myös Varsinais-Suomessa tehtävälle rakenteellisen sosiaalityön kehittämiselle. THL:n, Vasson ja Jyväskylän yliopiston toimittama teos hahmottelee olemassa olevan pohjalta myös tulevaisuutta.

Lisätietoja Villeltä ja Teijalta https://vasso.fi/ota-yhteytta/

Kategoriat
logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös