Siirry sisältöön

Selvitystyö nostaa esille huolen ruotsinkielisten lapsiperhepalveluiden saatavuudesta

Etusivu » Blogi » Julkaisut » Selvitystyö nostaa esille huolen ruotsinkielisten lapsiperhepalveluiden saatavuudesta

Sähköisen perhekeskuksen selvityshanke

Vasso on yhdessä kansallisen ruotsinkielisen sosiaalialan osaamiskeskuksen (FSKC, Det Finlandssvenska kompetenscentret inom det sociala området) selvittänyt Varsinais-Suomen asukkaiden sekä ammattilaisten käsityksiä ja tarpeita (ruotsinkielisestä) sähköisestä perhekeskuksesta. Hankkeen rahoitti Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet sr.

Tuloksista selviää niin perheiden kuin työntekijöidenkin positiivinen suhtautuminen sähköistä perhekeskusta kohtaan. Tärkeänä koetaan sähköisen perhekeskuksen mahdollistama palveluiden saatavuus ajasta ja paikasta riippumatta, palveluiden itsenäisempi käyttö niissä asioissa, jotka eivät vaadi ammattilaista sekä palveluiden kielen (ruotsi) turvaaminen. Ammattilaiset mainitsivat sähköisten palveluiden olevan nuoremmille ikäpolville luontevin tiedonetsintä- sekä yhteydenottopaikka. Kuitenkaan kaikkea ei voida siirtää tapahtuvaksi sähköisesti, myös perinteisille tapaamisille on lapsiperhepalveluissa paikkansa.

Selvitystyön yhteydessä nousi esille vahva huoli ruotsinkielisten palveluiden saatavuuden ongelmista.

Lisää selvitystyön tuloksista löytyy sähköisestä loppuraportista.

logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös