Skip to content

Sosiaalialan osaamiskeskukset hakevat jatkoa kirjaamisvalmennuksille

Etusivu » Blogi » Hankkeet » Sosiaalialan osaamiskeskukset hakevat jatkoa kirjaamisvalmennuksille

Sosiaali- ja terveysministeriö avasi 24.3. valtionavustushaun kirjaamisvalmennuksen valtakunnalliseksi toteuttamiseksi ja me sosiaalialan osaamiskeskukset vastaamme tähän yhteisellä Kansa-koulu III -hakemuksella. Hankkeen päätavoitteena on valmentaa sosiaalihuollon ammattilaisia valtakunnallisesti yhdenmukaiseen kirjaamiseen ja järjestää kertaavaa valmennusta Kansa-koulu I ja II -hankkeiden (2015–19) aikana valmennetuille kirjaamisvalmentajille. 

Kansa-koulu III (2020–21)

Syksyllä 2020 käynnistämme uudet digitaaliset kirjaamisvalmennukset julkisissa ja yksityisissä organisaatioissa työskenteleville sosiaalihuollon ammattilaisille. Kuukauden ajalle levittäytyvissä valmennuksissa on neljä viikkoteemaa, jotka käsittelevät asiakaslähtöistä, moniammatillista, yhdenmukaista ja rakenteista kirjaamista. Digitaalisessa oppimisympäristössä tutustutaan erilaisiin teksteihin, katsotaan videoita ja osallistutaan valmentajien ohjaamiin keskusteluihin omiin aikatauluihin sopien. Osallistujat kokoavat lisäksi oman tiiminsä kirjaamisohjeistuksen, jonka soveltamista tuetaan myös valmennuksen suorittamisen jälkeen. Järjestämme useita valmennusryhmiä kuukaudessa osallistujamäärän maksimoimiseksi. Ruotsinkieliset ryhmät käynnistyvät alkuvuodesta 2021. Hyväksytysti suoritetun kirjaamisvalmennuksen jälkeen osallistujat liitetään alueellisiin kirjaamisvalmentajaverkostoihin, jotka tapaavat kaksi kertaa vuodessa. 

Jokaisessa osaamiskeskuksessa työskentelee hankkeen aikana aluekoordinaattori, joka vastaa oman alueensa valmentajaverkoston koordinoimisesta ja tukee Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeita kirjaamisosaamisen osalta.

Lisätietoja

Nea Kosonen, sosiaalihuollon kirjaamisen asiantuntija MSc
etunimi.sukunimi@vasso.fi


Tilaa uusi kirjaamisen kehittämiseen keskittyvä uutiskirjeemme!


logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

Tilaa uutiskirje

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll To Top