Siirry sisältöön

Sosiaalialan osaamiskeskukset hakevat jatkoa kirjaamisvalmennuksille

Etusivu » Blogi » Hankkeet » Sosiaalialan osaamiskeskukset hakevat jatkoa kirjaamisvalmennuksille

Sosiaali- ja terveysministeriö avasi 24.3. valtionavustushaun kirjaamisvalmennuksen valtakunnalliseksi toteuttamiseksi ja me sosiaalialan osaamiskeskukset vastaamme tähän yhteisellä Kansa-koulu III -hakemuksella. Hankkeen päätavoitteena on valmentaa sosiaalihuollon ammattilaisia valtakunnallisesti yhdenmukaiseen kirjaamiseen ja järjestää kertaavaa valmennusta Kansa-koulu I ja II -hankkeiden (2015–19) aikana valmennetuille kirjaamisvalmentajille. 

Kansa-koulu III (2020–21)

Syksyllä 2020 käynnistämme uudet digitaaliset kirjaamisvalmennukset julkisissa ja yksityisissä organisaatioissa työskenteleville sosiaalihuollon ammattilaisille. Alustavan suunnitelman mukaan valmennukset ovat noin kuukauden mittaisia, 12-16 tuntia vieviä digitaalisia kokonaisuuksia. Suorituksen jälkeen osallistujat voivat toimia omassa organisaatioissaan kirjaamisen tukena esimerkiksi arkipäivän kirjaamisongelmissa tai Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston käyttöönotoissa. Ruotsinkieliset ryhmät käynnistyvät alkuvuodesta 2021.

Jokaisessa osaamiskeskuksessa työskentelee hankkeen aikana aluekoordinaattori, joka vastaa osaamiskeskusalueensa kirjaamisasiantuntijoiden verkostojen koordinoimisesta, tiedottamisesta ja yhteistyöstä muiden kirjaamista edistävien toimijoiden kanssa alueellaan. Aluekoordinaattorit keskittyvät pääosin valtakunnalliseen valmennus- ja kehittämistyöhön.

Päivitys 16.6. Tutustu hankkeeseen tämän diaesityksen ja videon avulla.

Lisätietoja

Nea Kosonen, sosiaalihuollon kirjaamisen asiantuntija MSc
etunimi.sukunimi@vasso.fi


Tilaa uusi kirjaamisen kehittämiseen keskittyvä uutiskirjeemme!


logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös