Siirry sisältöön

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki – soveltamisohjeiden koonti eri alueilta – tiivistelmä

Etusivu » Blogi » Julkaisut » Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki – soveltamisohjeiden koonti eri alueilta – tiivistelmä

Kirjoittaja: harjoittelijamme Jenna

Raportti täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen soveltamisohjeista käsittelee yhteensä kahdeksaatoista maakunnallista aluetta tai kaupunkia. Näitä tuen soveltamisohjeita raportoidaan ja vertaillaan eri aihealueiden ja teemojen kautta: kokoavina teemoina ovat kodin ja lasten hankinnat, hautausmenot, opiskelusta aiheutuvat kustannukset sekä vaatemenot.

Raportista voidaan eritellä Varsinais-Suomen alueelta neljä kaupunkia kahdeksastatoista tarkasteltavasta yksiköstä. Nämä kaupungit ovat Kaarina, Naantali, Salo ja Turku.

Linjaukset olivat monilta osin samansuuntaisia, joskin erojakin oli. Kodin hankintoihin liittyen kaikissa yksiköissä korostettiin tuen viimesijaisuutta sekä tapauskohtaisuutta. Varsinais-Suomen kaupungeissa yksinasuvan alkuavustus oli Turussa ja Salossa korkeintaan 200 euroa, Kaarinassa ja Naantalissa korkeintaan 300 euroa. Nämä olivat raportissa hyvin tyypillisiä ilmoitettuja summia ja vain neljällä tarkasteluyksiköllä oli alkuavustus yli 300 euroa yksinasuvalle.

Monista muista tarkasteluyksiköistä poiketen, Varsinais-Suomen tarkastelussa mukana olleet kaupungit eivät eritelleet erillisiä summia liittyen opiskelusta aiheutuviin välttämättömiin välinekustannuksiin. Varsinais-Suomen kunnat erittelivät kuitenkin kaikki tukevansa ylioppilastutkintomaksuissa.

Lasten harrastuksien tukeminen liittyi kaikissa yksiköissä perustoimeentulotuen piirissä oleviin pitkäaikaisasiakasperheisiin. Varsinais-Suomen kaupungeissa tukisummat olivat verrattain pieniä: Turussa vähiten – 130-180 euroa vuodessa, Kaarinassa ja Naantalissa 200 euroa ja Salossa korkeintaan 300 euroa. Valtakunnallinen keskiarvo oli lähempänä kolmeasataa. Tarkasteluyksiköistä vain neljä kahdeksastatoista ilmoitti tukevansa aikuisten harrastusmenoja, ja näistä kaksi olivat Turku ja Naantali.

Laajempi raportti löytyy täältä.

Kategoriat
logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös