Siirry sisältöön

Kumppaniksi lapsiperheille suunnattuun taloussosiaalityön interventioon? 

Etusivu » Blogi » Kumppaniksi lapsiperheille suunnattuun taloussosiaalityön interventioon? 

Taloussosiaalityö lapsiperheissä -hanke etsii yhteistyökumppaneita pilotoimaan uutta taloussosiaalityön interventiota!   

 

Taloussosiaalityö lapsiperheissä -hanke on interventiotutkimus, jossa tutkitaan taloussosiaalityön keinoja lapsiperheiden talousvaikeuksien helpottamiseksi (ks. https://sites.utu.fi/talsos/ ). Interventiotyöskentelyn tarkoituksena on lisätä lapsiperheiden talousosaamista ja vähentää mahdollista taloudellista ahdistuneisuutta. Intervention vaikuttavuuden lisäksi tutkimuksessa tarkastellaan sitä, miten interventio on mahdollista toteuttaa sosiaalityön toimintaympäristössä.

 

Interventiotutkimus toteutetaan yhdessä kuntien sosiaalitoimen kanssa vuosien 2022 ja 2023 aikana. Hankkeen pilotointivaiheessa kohderyhmänä ovat lapsiperhesosiaalityön ja aikuissosiaalityön asiakkaana olevat lapsiperheet. Hankkeeseen mukaan lähtevät asiakasperheet osallistuvat viisi tapaamiskertaa sisältävään työskentelyjaksoon. Työskentelyjakson toteuttavat kuntien sosiaalityöntekijät ja/tai -ohjaajat yhdessä hankkeen tutkijasosiaalityöntekijöiden kanssa. Sosiaalityöntekijöille ja -ohjaajille järjestetään syksyn 2022 aikana ilmainen taloussosiaalityön koulutus (etäyhteyksin). Koulutuksessa tutustutaan kattavasti interventiomalliin, siinä käytettäviin työvälineisiin sekä työskentelyorientaatioihin (motivoivan haastattelun tekniikat ja taloussosiaalityön viitekehys). Koulutuksen käytyään työntekijöillä on käytössään konkreettisia välineitä, joilla taloudenhallinnan haasteita voi asiakastyössä käsitellä. Olemme lisäksi tehneet työskentelyn tueksi työntekijöille käsikirjan ja asiakkaille työkirjan.   

 

Kyseessä on Turun ja Helsingin yliopistojen yhteinen hanke, jota rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö. Yhteistyökumppaneinamme ovat Suomen Pankki, Itla, Vasso, SONet BOTNIA, Takuusäätiö ja Marttaliitto.    

 

Kiinnostuitko?   

Mikäli kiinnostuitte, olkaa matalalla kynnyksellä yhteydessä hankkeen tutkijoihin. Kerromme interventiosta ja tutkimuksen käytännön toteutuksesta mielellämme lisää!   

 

Meri Moisio 
Projektitutkija, tutkijasosiaalityöntekijä
Puh. 046 922 1870
Sähköposti: meelmo@utu.fi

Henna Isoniemi 
Erikoistutkija, tutkijasosiaalityöntekijä
Puh. 050 340 7172
Sähköposti: hejosa@utu.fi

Mia Hakovirta  
Dosentti, hankejohtaja 
Puh. 040 751 1168 
Sähköposti: miahak@utu.fi  

 

logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös