Siirry sisältöön

Lapsiperhesosiaalityön ja lastensuojelun tilannekuva Varsinais-Suomessa julkaistu

Etusivu » Blogi » Julkaisut » Lapsiperhesosiaalityön ja lastensuojelun tilannekuva Varsinais-Suomessa julkaistu

Lapsiperhesosiaalityön ja lastensuojelun tilannekuva on kerätty Varsinais-Suomen kunnista kesällä 2022. Tilannekuvassa on edustettuna kaikki alueen kunnat tai kuntayhtymät. Tilannekuvaraportin tulokset on nyt koottu yhteen raporttiin.

Tilannekuvassa tarkastellaan lapsiperheiden sosiaalityön ja lastensuojelun nykyistä palvelurakennetta kunnissa, palvelujärjestelmän vahvuuksia ja kriittisiä pisteitä. Selvityksessä esitellään myös kuntien näkemyksiä siitä, miten lapsiperheiden sosiaalityön palvelut tulisi tulevalla hyvinvointialueella järjestää.

Tilannekuvasta selviää, että kunnat kipuilevat kasvavien asiakasmäärien, ammattitaitoisen henkilöstön saatavuuden ongelmien ja osaamisvajeiden kanssa. Lakisääteisten toimintojen toteutumisessa on puutteita. Tilannekuvasta kuitenkin näkyy myös toivo yhteisestä tekemisestä sekä tahtotila laadukkaiden ja tasalaatuisten lapsiperheiden sosiaalipalveluiden järjestämisestä hyvinvointialueella.

Palveluiden yhdenvertaisen saatavuuden ja yhteentoimivuuden varmistaminen ovat yhtenä keskeisenä painopisteenä Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa. Tilannekuvakartoituksen perusteella päästiin kiinni alkutilanteeseen ja koko hyvinvointialuetta koskeviin kehittämistarpeisiin. Selvitystä hyödynnetään, ja on jo hyödynnetty, osana lapsiperhesosiaalityön ja lastensuojelun kehittämistä Tulevaisuuden sotekeskus-ohjelmassa sekä hyvinvointialueen valmistelutyössä.

 

Tutustu raporttiin tästä.

 

Lisätietoja

Projektipäällikkö Johanna Lehtola
Tulevaisuuden sotekeskus-ohjelma, Varsinais-Suomi
Lapsiperhesosiaalityön ja lastensuojelun kehittäminen
johanna.lehtola@vasso.fi / 050 381 5577

logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös