Siirry sisältöön

Lastensuojelun työhyvinvoinnin taidelähtöinen tarkastelu

Etusivu » Blogi » Hankkeet » Lastensuojelun työhyvinvoinnin taidelähtöinen tarkastelu

Sosiaalityöntekijöiden työhyvinvointi on tärkeä teema. Erityisesti lastensuojelun työntekijöiden työssäjaksamisesta ja rekrytointiongelmista on puhuttu ja kirjoitettu kauan. Olemmekin kevään aikana miettineet Vassossa aiheen lähestymistä uudesta näkökulmasta.

Vasso on yhdessä taidealan toimijan kanssa valmistelemassa hanketta, jossa tarkasteltaisiin (kuva)taiteen keinoin lastensuojelun työntekijöiden työhyvinvointia. Ajatuksena on tehdä taiteen avulla näkyväksi lastensuojelun sosiaalityössä tehtävää työtä ja osaamista. Lastensuojelutyön herättämiä ajatuksia, tunteita ja pohdintoja.

Hanke toteutettaisiin suurelta osin digitaalisesti. Hankkeen toiminta-alueena olisi Varsinais-Suomi. Hankkeeseen tullaan hakemaan rahoitusta syksyn 2020 aikana.

Ajatuksena olisi kerätä hankkeeseen noin kymmenen aiheesta kiinnostunutta sosiaalityöntekijää Varsinais-Suomen alueelta. Jos löytäisimme myös aiheesta kiinnostunut/kiinnostuneita graduntekijöitä, olisi tämä hienoa!

Hankkeen aluksi järjestettäisiin taidenäyttely. Teoksista hankkeeseen osallistuvat sosiaalityöntekijät valitsisivat yhden teoksen laajemmin jaettavan julisteen pohjaksi. Hankkeessa järjestettäisiin hankkeeseen osallistuvien sosiaalityöntekijöiden nettikäyntejä hankkeen taiteilijan/taiteilijoiden työhuoneelle (mahdollisesti myös yhdessä asiakkaiden kanssa) ja keskusteluja tehtävän teoksen pohjaksi. Hankkeessa käytäisiin sosiaalialan työntekijöille ja muille asiantuntijoille suunnattuja keskusteluja netissä lastensuojelun sosiaalityön työhyvinvoinnista ja sen ilmentämisestä taiteen virittäminä. Hankkeen toiminnasta tiedottaminen ja uudenlaisen ajattelun herättäminen olisivat hankkeessa keskeisessä asemassa.

Hankkeessa tehtäisiin ammattitaiteilijan ja hankkeeseen osallistuvien sosiaalityöntekijöiden keskustelujen tuloksena maalaus sekä mahdollisesti myös valokuvateoksia, joiden sijoituspaikkaa mietitään. Päällimmäisenä vaihtoehtona olen ajatellut Turun yliopiston sosiaalityön oppiaineen tiloja. Vaihtoehtona saattaisi olla esimerkiksi kunnatalo tai muu virasto, jolla on yhteys lastensuojeluun.

Jos olet lastensuojelun sosiaalityöntekijä ja hankkeen idea kiinnostaa, otathan yhteyttä!

Lisätietoja

Reeta Valta, lapsi- ja perhepalveluiden suunnittelija
etunimi.sukunimi@vasso.fi

Kategoriat ,
logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös