Opinnäytteet
Kristiina Lehmussaari & Essi Teuri Varsinais-Suomen sähköinen perhekeskus – kohti yhdenvertaisuutta ja parempaa asiakaskokemusta sähköisten palvelumuotojen avulla Sähköisten palveluratkaisujen kehittäminen on lapsiperhepalvelujen kentällä nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Vuosina 2016–2018 toteutetun Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelman (LAPE) myötä jalansijaa saanut perhekeskusajattelu on edistänyt perhekeskustoimintamallin käyttöönottoa läpi Suomen. Lapsiperheiden palvelut – kuten neuvolapalvelut, lääkäri- ja psykologipalvelut, fysio-, puhe-…
Lue lisääJohanna Holappa Sosiaalityön johtajien näkemyksiä sosiaalityöntekijöiden vaihtuvuuden syistä ja seurauksista Sosiaalityön työmarkkinoilla on viime vuosina ollut monia ongelmallisia ilmiöitä, kuten sosiaalityöntekijäpulaa ja sosiaalityöntekijöiden rekrytointivaikeuksia. Myös sosiaalityöntekijöiden nopeasta vaihtuvuudesta on tullut yksi sosiaalityön henkilöstötilanteen kipukohdista. Vaihtuvuus koetaan sosiaalityössä ongelmaksi ja vaihtuvuutta on tutkittu erityisesti sosiaalityöntekijöiden näkökulmasta, mutta läpimurtoa ongelman ratkaisemisessa ei ole vielä saavutettu. Edellä mainittujen…
Lue lisääJanina Keskinen Suhdeperustainen systeeminen lastensuojelu vastaanottotyössä Lastensuojelutyön nähdään olevan lähtökohtaisesti suhdeperustaista työtä, jonka keskiössä ovat ihmissuhteet. Suhteeseen perustuvan työn teoriassa keskeisenä pidetään luottamuksellisen ja korjaavan, vahvan yhteistyösuhteen muodostuminen lastensuojelun työntekijän ja asiakkaan välille. Itä-Lontoossa vuonna 2007 Isabelle Trowlerin ja Steve Goodmanin kehittämän Hackneyn mallin pohjalta kehitetyssä systeemisessä työotteessa painotetaan suhdeperustaisuutta: ihmissuhteita, dialogia, yhteistoiminnallisuutta ja ratkaisukeskeisyyttä.…
Lue lisääHelmi Vihro SOSIAALITYÖTÄ SEKSUAALISUUDEN KANSSA – Sosiaalityöntekijöiden käsityksiä seksuaalisuuteen liittyvien teemojen kanssa työskentelystä Seksipositiivisuus on käsite, joka on tullut viime vuosina monille tutuksi niin somesta, televisiosta kuin sanomalehtien sivuiltakin. Seksipositiivisuus ei tarkoita sitä, että ”kaikkien pitäisi harrastaa enemmän seksiä”, vaan se on käsite, joka kohtelee seksuaalisuutta osana kaikille kuuluvia ihmisoikeuksia. Seksipositiivisuus muistuttaa, että kaikilla on…
Lue lisääHelmi Vihro Social work with sexuality – Social worker’s perceptions of working with sexuality-related themes Sex-positivity is a term that probably has become familiar to many in recent years through social media, television and newspapers. Unlike one might easily think, sex-positivity does not mean that “all of us should simply have more sex”. Instead it…
Lue lisää- 1
- 2
- 3
- Seuraava »

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1
Vasson uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.