Siirry sisältöön

Länsi-Suomen lastensuojelun monialaisen vahvistamisen TOP -hanke 2020-2022

Etusivu » Blogi » Hankkeet » Länsi-Suomen lastensuojelun monialaisen vahvistamisen TOP -hanke 2020-2022

 

Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus (Oy VASSO Ab) on jättänyt STM:lle 1.6. hankehakemuksen Länsi-Suomen lastensuojelun monialaisesta vahvistamisesa 2020-2022 ”TOP -Tuki oikeasta paikasta/ Stöd från rätt plats”. TOP-hanke jatkaa Lape-kärkihankkeen (2016-2019) monialaista kehittämistä ja vastaa aluellisiin kehittämistarpeisiin. Hanke alkaa suunnitelman mukaan 1.9.2020 ja päättyy 31.12.2022.

Hankkeen kohderyhmänä ovat alueen kuntien lastensuojelun, koulu- ja sivistystoimen, lasten ja nuorten mielenterveyden ja riippuvuuksien sekä päihdehuollon ammattilaiset esihenkilöineen. Hankkeessa kehitettävien palvelujen hyödyn saajina ja välillisenä kohderyhmänä ovat lastensuojelun asiakkaina, erityisesti sijaishuollossa, olevat lapset. Systeeminen lastensuojelu on hanketta ohjaava ajattelutapa.

Hankkeen tavoitteita on kolme

  1. Lastensuojelun asiakkaana olevat lapset ja nuoret saavat nykyistä paremman tuen koulunkäyntiinsä sekä tarvitsemansa mielenterveys- ja päihdepalvelut.
  2. Lastensuojelun monialainen osaaminen ja tietoon perustuva työskentely vahvistuu.
  3. Lastensuojelun piirissä olevien lasten ja nuorten osallisuus ja vaikuttamisen mahdollisuudet lisääntyvät.

Hanke koostuu neljästä työpaketista

  1. Monialaisen osaamisen tuki ja palveluiden sujuvuus.
  2. Systeemisen lastensuojelun vahvistaminen alueella.
  3. Lastensuojelun menetelmäkirjasto.
  4. Kokonaisvaltainen hankeyhteistyö kokemusasiantuntijoiden kanssa.

Hankkeen toimenpiteet toteutetaan virtuaalisina etätapaamisina ja yhteisiä virtuaalisia työtiloja hyödyntäen. Hankkeen tuloksia levitetään verkkoalustalla.

Hankesuunnitelma valmisteltiin yhteistyössä maakuntien sote -alan osaajien ja kokemusasiantuntijoiden kanssa. Kolmen maakunnan kunnat/sote-kuntayhtymät ovat sitoutuneet hankkeeseen. Hankkeen osatoteuttajia ovat YTA-alueen sosiaalialan osaamiskeskukset oy Vasso ab, Pikassos Oy, SONet BOTNIA ja FSKC sekä Turun yliopistollinen keskussairaala, Satakunnan lastensuojelun kehittämisyksikkö, Turun kaupunki ja Turun yliopisto. Kehittämistyöhön linkitetään mukaan järjestöjen edustajia sekä kokemusasiantuntijoita. Yhteistyö maakuntien Tulevaisuuden sote-keskus hankkeen, sote-rakennehankkeen sekä osaamis- ja tukikeskuskehittämisen (OT) ja VIP-verkoston kanssa on keskeistä, kuten myös yhteistyö muiden alueen hankkeiden kanssa.

Lisätietoja

Tapio Häyhtiö, toimitusjohtaja
etunimi.sukunimi@vasso.fi

Kategoriat ,
logo

Läntinen Pitkäkatu 21-23 E 4.krs, 20100 Turku
puh. 050 559 0700
etunimi.sukunimi [at] vasso.fi
www.vasso.fi
Y-tunnus: 1796674-1

VASSON UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi kuukausittaisen tietopaketin Varsinais-Suomen sosiaalihuollon tärkeimmistä keskusteluaiheista, tapahtumista ja uutisista.

Vieritä ylös